Борисов: Трябва да има облекчен режим за водни кладенци за фермерите (ВИДЕО)

Трябва да се направи всичко възможно за облекчен режим за водни кладенци, за да могат хората да си избият сонда, да си напояват и да си гледат и животните. Това каза премиерът Бойко Борисов по време на проверки във ферми на животновъди, става ясно от видеоклип, публикуван в страницата на Борисов във фейсбук.

Премиерът и ресорният министър Десислава Танева посетиха кравеферма и разясниха на нейния собственик новите мерки във връзка с пандемията. Министърът на финансите Кирил Ананиев също е с тях.

Бойко Борисов се обърна към министър Танева с думите: „В петък с Емил Димитров трябва да съберете всички експерти и специалисти в областта на околната среда и правите възможно най-облекчения режим, за да може хората да си избият сонда и да имат вода, за да си напояват и да си гледат и животните. 

По темата министър Десислава Танева посочи: „Остана от срещата с браншовите организации темата за ограничаването на режима за ползване и изграждането на кладенци. В четвъртък имаме експертна среща. Трябва да финализираме и този ангажимент“, каза още тя.

По думите й тази година 7 области в Източна България имат спад в добива на пшеница с над 30% заради кризата и безводието. „Всички остатъци от различните мерки за подкрепа ще ги предоставим, за да подкрепим районите, където има проблем с добива“, допълни Танева.

Коментари

Задължително поле