Борисов: Убеден съм, че май месец ще имаме колективния имунитет (ВИДЕО)

Премиерът Бойко Борисов обяви, че в петък страната ни е предоговорила и през април, май и до средата на юни ще получим 2 700 000 ваксини от Pfizer/BioNTech.

„Ние мислехме, че през август, но аз съм убеден, че май месец - с вече ваксинирани над 3 милиона и оздравели, ще имаме колективния имунитет, за да се махне тази пандемия”, прогнозира премиерът, като заяви, че е много-радостен след договореното в петък. Той посети асеновградското село Тополово.

"Казвам, че всичко е договорено... да не дойде после нокой да си приписва заслугите", добави той.

"Това, което ме притеснява, е че от "Джонсън и Джонсън" имаме 2 милиона. Само че тя още не е излязла, а започнаха и за нея да говорят разни неща неприятни. С други думи, търговската война е със страшна сила. А и цените се вдигат. "Пфайзер" беше 12 евро, а стана 15,5 евро. Сега ЕС подписва договори за 2022-23 г. за 900 милиона ваксини, но вече на цена 19,5 евро", посочи премиерът. 

Министър-председателят Бойко Борисов посети село Тополово, където с отпуснатите от правителството над 800 000 лева се изгражда многофункционална спортна зала за волейбол и баскетбол. Спортното съоръжение ще бъде използвано и като физкултурен салон на ОУ „Отец Паисий“. Министърът на младежта и спорта Красен Кралев, който също беше на място с премиера, изтъкна, че това е едно от съоръженията, изграждащи се с отпуснатите 25 млн. лв. от правителството за изграждане на физкултурни салони. „Направихме много за образованието“, изтъкна премиерът Борисов и изрази надежда тази политика да продължи и занапред.

Премиерът пое ангажимент обектът да бъде изграден по молба на волейболния клуб на Тополово, с чиито представители Борисов се срещна по време на посещението му в Асеновград през февруари миналата година. Строително-монтажните работи по спортното съоръжение напредват с бързи темпове и се очаква да бъдат завършени до два месеца.

Изграждането на залата значително ще допринесе за развитието на спорта в най-голямото след Асеновград населено място на територията на общината, тъй като до момента в с. Тополово и в околните населени места няма изградена спортна база, която да отговаря на съвременните изисквания за упражняване на спорт.

https://www.facebook.com/boyko.borissov.7/videos/3061389250755791

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България