Борисов: „Цанков камък“ ще се изплати след 3000 години

Проектът „Цанков камък” е правен с цел инвестицията да се върне след около 1500 – 2000 години, ако обектът работи. Но тъй като язовирът не функционира, ще са нужни към 3000 години. Това изчисление направи във Варна Бойко Борисов, след като преди ден депутати от ГЕРБ обявиха, че ще сезират главния прокурор за това, че 7 г. след финала на проекта чашата на язовира е пропукана и има нужда от ремонт.

Премиерът припомни, че още през 2010 г. е подал сигнал за "Цанков камък" до тогавашния главен прокурор Борис Велчев, но случаят бил потулен. Борисов допълни, че само "златният" път до язовира глътнал 120 млн. евро, а самият язовир сравни с плувен басейн за 1 млрд. лв.

"Спукал се е този басейн, изпразнили са го, измряла рибата. Загубите са милиарди, а някои ги сравняват със "Суджукгейт". Виновникът за него обаче има 6 обвинения и скоро ще влезе в съда", отвърна на нападките отляво Борисов.

"Добрият резултат на БСП дойде от купуване на гласове и това е доказано. Има депутат, който е обвинен. Ще видим как ще завърши делото, но е факт, че му е повдигнато обвинение за най-чудовищното престъпление в демокрацията - купуване на гласове. От БСП казват, че може да е купувал, ама не много, затова да си седи депутат и да гласува закони. Това е разликата - нашият провинен депутат за един ден излетя отвсякъде - от парламента и от партията", каментира Борисов.

Коментари

Задължително поле