Борисов: Цацаров направи успешен мандат

Прокуратурата да не бъде превръщана в арбитър на политиците, призова премиерът

Когато Христо Иванов беше министър на правосъдието, направихме така, че съдиите да си избират ръководството и прокурорите да си избират ръководството, заяви премиерът Бойко Борисов пред Би Ти Ви в отговор на въпрос избора на нов главен прокурор.

Ние тогава повече ни се искаше Бойко Найденов, с него бяхме работили, каза Борисов за предишния избор на обвинител №1 преди седем години. Сотир Цацаров го познавах като съдия в Пловдив, един от най-добрите съдии. Мисля, че направи успешен мандат, заяви премиерът.

Ами ако евродепутатът от ГЕРБ Емил Радев станеше главен прокурор, попита Борисов. Прокуратурата да не бъде превръщана в арбитраж. Защото сега всички партии тичат в прокуратурата, хвърлят един сигнал, казват, че прокуратурата е сезирана и чакат, призова премиерът.

Той работи добре, умен човек е. Но миналата седмица казах на външния министър да му предаде, че ако не изпълни решението за терасата си, ще го отзовем, каза Борисов за бившия шеф на КПКОНПИ Пламен Георгиев. Да, той така го е купил, но бутай незаконното, не може такава тема да ми стои толкова време. Много врагове си е създал в предишната си работа, заяви премиерът.

Коментари

Задължително поле