Кандидат-кметът на "Спаси София" ще спира строежа на метрото

Кандидатът на „Спаси София” за кмет на столицата Борис Бонев.

ГЕРБ с остра реакция по повод революционните идеи на активиста Б. Бонев

Според управляващите трамваят не е алтернатива

От ГЕРБ се противопоставиха на мнението на кандидата за кмет на столицата от „Спаси София” Борис Бонев, че развитието на метрото трябва да спре след завършването на третата линия и предвидените отклонения към „Люлин” и „Слатина”. „Да спрем строителството на метрото е равносилно на това да спрем развитието на града ни и да загърбим усилията, които се полагат толкова години за това София да се развива като европейска столица”, коментира общинският съветник от ГЕРБ Зафир Зарков.

В публикувания от Бонев „План за София” е изразена тезата, че метрото е скъпо и столицата не е толкова голяма, за да има подземна железница до всички квартали.

Зарков напомни, че така нареченото скъпо метро се оценява от Европейската комисия като един от най-успешните транспортни проекти в ЕС и затова е финансирано от нея с 80%.

Бонев смята, че градската управа трябва да се фокусира върху изграждането на обособени бързи трамвайни трасета, като приоритет е това по бул. „Т. Каблешков”. „ Предлаганото трасе е част от строителната програма на София и в момента се отчуждава, но не може да замести метрото”, подчерта Зарков. В своя публикация той се обърна към Бонев с думите: „Управлението на София не е детска играчка с копче „спираме” - „пускаме”.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика