Нови 5450 случая на Covid-19 в Германия

Менда Стоянова: Лимитът на дълга до 10 млрд. лв. ще бъде горещият картоф, който БСП ще прехвърля от ръка на ръка

Д-р Николай Костов: Вече има всякакви маски по аптеките

33 нови случая на коронавирус у нас 20 души са излекувани от COVID-19

Първи заразен мигрант в лагер в Гърция

В Ню Йорк освободиха предсрочно 900 затворници

Нови случаи на коронавирус по света

Рекорден брой жертви на коронавируса в САЩ, властите прогнозират между 100 и 240 хил. починали Ще преминем през много тежки две седмици, каза Тръмп

13-годишно момче почина от коронавирус във Великобритания Няма сведения той да е имал някакви други заболявания

Над 90 снегорина са чистили столицата през нощта

Ето какво ще е времето днес

На 1 април 2020 да почерпят

Телците да уговорят сделки, Водолеите с финансови успехи – Дневният хороскоп на Алена

Маскaта в масовата култура

Цвета Караянчева: Депутатът д-р Хасан Адемов е заразен с коронавирус Тестват всички народни представители утре

Борят хвърлянето на текстил с базар и работилница

Шуменското сдружение „Общество 528“ поде акция „Нов живот за старите дрехи“, за да сведе до минимум трупането на текстилни отпадъци. Този уикенд доброволците организираха базар и много тоалети смениха собствениците си, вместо да се озоват в контейнерите за смет.

Цените варираха от 2 до 8 лева. Най-безнадеждните дрехи пък, ще се превърнат в изкуство. Ще бъдат дарени на творци от страната за изработката на кукли уникати от тях. Инициаторите от „Общество 528“ също ще майсторят несесери и торбички от ненужните дрехи, каза председателят Пламена Стоянова. Всички, които се простиха с блузи и рокли, натрупаха в замяна зелени точки. С тях можеха да пазаруват от мартеници до мъдри мисли от пъстрия щанд на доброволците.

По време на екологичната среща най-лъскавите материи бяха претворени в брошки уникати под ръководството на местна дизайнерка.

В края на март, което е пролетното прочистване на дрешниците, сдружението ще направи втори базар и работилница. През май е предвидена младежка академия с лектори, които ще образоват шуменци как да продължат да рециклират ненужните отпадъци.

Междувременно преди месец община Шумен въведе специални контейнери за текстил на пет места в града, които се изпразват на всеки 200 кг. и сметта от тях се рециклира.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.