"Ботев" (Пд) обжалва глоба за хвърлени бомбички

Снимка: Архив

Ръководството на "Ботев" (Пд) ще обжалва наложената от дисциплинарната комисия на БФС глоба от 1000 лв. за хвърлени бомбички при победата с 3:0 над "Нефтохимик" (Бс) в 1/8-финалния мач за Купата на България, съобщи финансовият директор на "канарчетата" Иван Йотков.

Такъв случай на стадиона в Коматево в четвъртък вечер изобщо не е имало, а и не е описан и отразен в доклада на дежурния делегат на двубоя, твърдят от жълто-черната управа. Очаква се на следващото заседание на дисципа на БФС санкцията за "Ботев" (Пд) да бъде променена от 1000 лв. на 300 лв. заради няколкото запалени факли по време на мача с "шейховете" от Бургас, игран пред полупразни трибуни.

За разлика от четвъртък билетите за централната трибуна на стадиона в Коматево за предстоящия шампионатен сблъсък с "Левски" (Сф) свършиха още в петък. В неделя ще се продават само 350 билета на касите пред сектора за гости за синята агитка, а на цена от 8 лв. след 13 часа ще се пуснат пропуски за трибуна "Юг", която жълто-черните фенове от 2 месеца бойкотират и отказват да сядат в "клетката" за 750 души. Вратите на стадиона ще бъдат отворени в 15.30 часа, а за сигурността на трибуните и около футболния комплекс в Коматево са ангажирани да се грижат над 300 полицаи, жандармеристи и частни охранители.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ