"Ботев" (Пд) пазарува из Швеция

Ренесансът на "Ботев" (Пд) изглежда ще е със северно сияние. Новият треньор Аздурин Валентич иска да взима футболисти от шведското първенство. Пред скандинавския сайт "Спортбладет" наставникът призна за интерес към Хосам Айеш и Па Конате.
"Работил съм много с подобни футболисти - каза Валентич. - Харесва ми футболист от типа на Айеш. Той има договор с "Гьотеборг". Единият вариант е да го прекрати, а другият - да се разберем за трансфер. Мисля, че Айеш иска да дойде в "Ботев". Имам нужда и от ляв бек, а Конате е от висока класа. Може би ще вземем и други от Швеция, но в момента фокусът е върху тези. Футболистите от шведското първенство са тактически обучени и дисциплинирани. Българските са много технични, но им липсват други качества. Затова ми трябва добър микс."
Валентич похвали базата в Коматево и призна, че подобна не е виждал в Швеция. "Имаме пет терена, фитнес зала, ресторант, хотел, спа център - разказа треньорът. - След 2-3 години "Ботев" ще е един от най-добрите клубове в България. Ще бъде идеална среда за развитие на футболисти."

Коментари

Задължително поле