"Ботев" (Пд) подсигурен финансово до края на сезона

Тимът на "Ботев" (Пд) е подсигурен финансово до края на сезона 2016/2017 година, стана ясно покрай жълто-черната футболна Коледа, която за привържениците на "канарчетата" от Пловдив дойде точно в 19.12 часа на 19.12. в ресторанта на хотел "Марица".

"Ботев" ще го бъде! Ще направя всичко, което е по силите ми, "Ботев" да продължи да върви нагоре и да се развива. Заедно с Ангел Палийски ще продължаваме да работим за клуба", декларира бизнесменът Георги Самуилов, собственик и основен спонсор на "жълто-черните". Петролният магнат сложи край на спекулациите, че ще оттегли финансовата си подкрепа към "Ботев" след Нова година.

"Ботев" е подсигурен за следващите няколко месеца. В тях ние трябва да намерим решение за бъдещето на клуба. Няма да ни бъде никак лесно, но ще направим всичко възможно "Ботев" да продължи да съществува и да е сред водещите отбори у нас. Надявам се да успеем да решим и проблема с довършването на клубния стадион "Христо Ботев". Нека всеки ботевист, който има възможности и контакти, да помогне с каквото може в този труден момент", призова президентът на "канарчетата" Ангел Палийски, преди да разреже огромната жълто-черна торта заедно със собственика Георги Самуилов и доайена Иван Занев, наричан Пловдивския Алекс Фергюсън заради седемте му титли начело на ветераните.

Стотина привърженици и ветерани на "Ботев" начело с живата легенда Динко Дерменджиев-Чико пяха "Тих бял Дунав". Жълто-черната Коледа бе уважена от старши треньора Николай Киров-Белия и помощника му Иван Кочев, а от тима на "канарчетата" бяха само капитанът Лъчезар Балтанов и резервният вратар Мартин Димитров-Китаеца. "Ние, играчите, не сме усетили финансовата криза и сме си получили всичко, което сме заработили", призна Лъчо Балтанов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт