„Ботев” (Пд) предложи нов договор на „грешника” Чворович

Ръководството на „Ботев” (Пд) е предложило нов договор освен на френската звезда Омар Косоко и на титулярния вратар Иван Чворович и то при завишени финансови параметри. Сегашният контракт на 31-годишния сърбин с български паспорт изтича на 31 декември 2017 г., а офертата за нов е за срок от година и половина – до 30 юни 2019 г. По този начин шефовете на „канарчетата” искат да покажат на Чворович, че възнамеряват да разчитат на него и за в бъдеще, въпреки нелепата грешка, която допусна при ремито 1:1 в Петах Тиква в първия мач от втория предварителен кръг на Лига Европа срещу израелския „Бейтар” (Йерусалим), когато се размина с едно центриране от корнер и това позволи на домакините да поведат в резултата още в 11-ата минута.

„Ботев” (Пд) предложи нов договор на „грешника” Чворович

След това обаче записалият дори мач за националния ни тим сърбин бе безгрешен и на няколко пъти спаси вратата си от нови попадения срещу останалите сами срещу него футболисти на „Бейтар”. В момента Чворович е безспорният №1 в рамката, въпреки че това лято в „Ботев” по препоръка на бившия полски страж Адам Стаховяк бе привлечен неговия сънародник Даниел Кайзер, който също е от добра класа.  Засега обаче Иван Чворович, както и Омар Косоко не бързат да слагат подписите си под предложените им нови контракти и най-вероятно изчакват да видят докъде ще стигнат „канарчетата” в европохода си и дали ще могат да влязат в групите на Лига Европа.

И към двамата има интерес от чуждестранни клубове, като по-голям е този към френския нападател.  В момента мислите на Чворович, Косоко и компания са насочени изцяло към мача реванш срещу „Бейтар” в четвъртък от 20.30 часа на стадион „Лазур” в Бургас, където правосъдие на терена ще раздават руска съдийска бригада начело с Кирил Левников, като негови помощници ще бъдат Вячеслав Семьонов и Дмитрий Мосякин, а четвърти рефер от УЕФА наряд е получил сънародникът им Владимир Москалев.

„Ботев” (Пд) предложи нов договор на „грешника” Чворович

От суеверие, че това ще им донесе късмет и срещу евреите от „Бейтар” (Йерусалим), от „Ботев” (Пд)  ще повторят на 100% програмата си отпреди реванша преди 2 седмици от първия предварителен кръг на Лига Европа срещу албанския „Партизани” (Тирана) – ще потеглят в сряда от базата в Коматево с клубния автобус в същия час,  ще се настанят отново в хотел „България” в центъра на Бургас и ще тренират в сряда вечер на стадион „Лазур” по същото време, като преди 2 седмици. От канарската управа само се молят по улиците и плажовете в Бургас и трибуните на стадиона в морския град да царува мир и любов между феновете на двата клуба с жълто-черни екипи, както на Обетованата земя, и да не се стига до ново наказание от УЕФА.

 

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ