Боян Биолчев представи книгата си "Преселението" в Царево

Въпреки болката, в нея няма омраза, каза авторът на предпремиерата в морския град

Тази вечер проф. Боян Биолчев представи предпремиерно книгата си "Преселението" в Царево. Събитието се състоя в читалището на морския град, където се събраха много гости и почитатели на творчеството на писателя. На предпремиерата присъства и кметът на града Георги Лапчев.

"В книгата става дума за преселението на хората от южните склонове на Странджа, които панически бягат. Тогава са избити много от тях.

Още преди десетилетия съм записал спомените на хора, които тогава са били 5- 6 годишни деца и самата повест и разказът е от името на 6- годишен герой", разказа проф. Биолчев още това лято, когато завършваше книгата си в китното погранично Резово, където е неговата нирвана. Там той има вила и прекарва голяма част от годината, занимавайки се с писане и подводен риболов.

"Преселението" изобщо не е хорър, въпреки, че в нея стават страшни неща, но аз съм се постарал в нея въпреки болката и причиняването на болка - да няма омраза. Мен ме интересува вътрешната пролята кръв, в душите на тези хора", заяви на предпремиерата Боян Биолчев.

Той коментира още, че никога не са го вълнували рецензиите. - "За мен истинската оценка е от странични хора, които не итраят на литературни корифеи, а говорят за това как са чели книгата", подчерта проф. Биолчев.- "Като ме питат това повест ли е или роман, аз казвам, това е "Преселението", добави авторът.

Премиерата ще бъде на 9- ти януари от 18 часа, в "Перото" в НДК.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Култура