Бразилия вече прави планове за Русия

Brazilian players celebrate after scoring against Peru during their 2018 FIFA World Cup qualifier football match in Lima, on November 15, 2016. / AFP PHOTO / Ernesto BENAVIDES

 

Националният отбор на Бразилия може спокойно да си прави плановете за Мондиала в Русия след 2 години. „Селесао“ записа шеста поредна победа в квалификациите след 2:0 като гост на Перу. Победата за гостите изковаха Габриел Жезус и Ренато Аугусто след почивката. Така селекцията на Тите събра 27 точки и необезпокоявано заема лидерската позиция в зона Южна Америка. Статистиката показва, че 28 точки са се оказвали напълно достатъчни през годините за класиране на голям форум. До края на квалификациите Неймар и компания имат да изиграят още шест мача, следващият от които срещу преследвача Уругвай в Монтевидео през март.

Сега „селесао“ успя да изравни и рекорд от 1969 г., когато тогавашният тим на Жоао Салданя също навъртя серия от шест последователни победи.

В същото време Аржентина се върна в играта за Мондиала след успех над Колумбия с 3:0. Основната фигура за „гаучосите“ бе Лионел Меси. Звездата на „Барселона“ реализира едно от попаденията и асистира за останалите две. След победата, която изкачи „синьо-белите“ до пета позиция, Меси обяви бойкот на местните журналисти от името на целия тим.

„Разбираме, че много журналисти не са свързани с неуважението и с право ни критикуват, като играем слабо или губим - започна нападателят. - Но нахлуването в личния живот е много сериозно. Обвиненията към Лавеци са безпочвени и ако не спрем тези атаки сега, никога няма да успеем. Ето защо спираме да говорим.“

Причината за крайното решение на националите е публикация в един от местните вестници, че Езекиел Лавеци е пушил марихуана.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят