Бразилия срещу кошмара на кошмарите

Никога в историята не е имало по-голяма срам – 1:7! Петкратният световен шампион Бразилия бе унижен от Германия на своя земя на Мондиал 2014. Страна, голяма колкото половин континент, се срамуваше от своите звезди. Сега получава шанс за реванш. При това на немска земя – в Берлин. Бразилия гостува на Германия в контрола преди новото световно първенство. И докато Йоаким Льов ще излезе с експериментален състав, то колегата му Тито пуска най-доброто. За да измие срама. Е, отново няма да го има Неймар. Отново е контузен.

Бразилия е с две класи по-добра от преди три години и половина“, каза Тони Кроос, звезда на Бундестима.

Какви са разликите и къде са антигероите на „селесао“ от кошмара в Белу Оризонте?

Жулио Сезар – След като пази дълго в „Интер“, отиде в „Куинс Парк Рейнджърс“, а малко преди Мондиал 2014 вече бе в „Торонто“. Веднага след мача за трето място се отказа от националния отбор. Сега е във „Фламенго“. Заместник на Жулио Сезар е Алисон Бекер от „Рома“. На 25 години е, играе отлично.

Майкон – По това време играеше силно в „Рома“, а и на световното. Нямаше обаче никакъв шанс при атаките на Германия. В края на миналата година прекрати кариерата си. Сега на поста му е Дани Алвеш, с когото се конкурираше и на Мондиал 2014. Въпреки че е на 34 години, десният бек на ПСЖ е единица мярка за класа.

Давид Луис – Преди Мондиал 2014 направи трансфер за 50 милиона евро от „Челси“ в ПСЖ. Мачът в Белу Оризонте е най-големият му кошмар. Завинаги остава молитвата на коленичили я Луис след мача с Германия. От 2017-а не е викан в националния.

Данте – Влезе по принуда вместо наказания Тиаго Силва. Това бе 14-и и последен за него мач за Бразилия. От 2016-а играе в „Ница“. Сега Тиаго Силва би трябвало да си върне мястото. Силен е в ПСЖ, както бе и преди четири години. След фиаското 1:7 в състава влезе и вторият централен защитник Жоао Миранда, който въпреки 33-те си години още е титуляр.

Марселона – Отиде на Мондиал 2014 като еврошампион с „Реал“ и игра всички минути без изключение до полуфинала. Днес Марсело е единственият от онзи отбор на Бразилия, който запази титулярното си място.

Фернандиньо – Не беше готов да изпълнява ролята на диригент в състава на Луис Фелипе Сколари. На почивката го смени Паулиньо. Сега Фернандиньо пак е национал, но не и титуляр.

Луис Густаво – Игра всички мачове на Мондиал 2014 с изключение на четвъртфинала с Колумбия, пропуснат заради наказание. За последно бе национал през 2016-а, сега е в „Марсилия“. Неговото място заема Каземиро, който се наложи като неизменна част от днешния „Реал“.

Бернард – Имаше непосилната мисия да смени контузения Неймар, но беше обезличен от германците. Повече не бе викан в националния.

Оскар – Единственият бразилец, който не може да се срамува от играта си срещу Германия. Вече е в Китай и от 2015-а не е национал. Днес неговото място е запазено за Паулиньо, който преди четири години влезе като резерва. Другият вариант е Филипе Коутиньо, сегашен негов съотборник в „Барселона“.

Хълк – Страхотен срещу Колумбия в четвъртфинала, пълна нула срещу Германия. Бе сменен от Рамирес. Игра за националния отбор до 2016-а. Откакто е в „Шанхай“, никой не се интересува от него. Мястото му заема Вилиян, който прави отличен сезон в „Челси“. Дори стана капитан на Бразилия в един мач. Дъглас Коста от „Ювентус“ също е опция.

Фред – Рицар на печалния образ. Олицетворение колко слаба бе Бразилия. Централният нападател изигра 69 жалки минути срещу Германия. Сега е в „Крузейро“. Днешната звезда е Габриел Жезуш от „Манчестър Сити“. Има малко предимство пред Фирмино от „Ливърпул“.

Луис Фелипе Сколари – Треньорът, който направи Бразилия за последно световен шампион през 2002 година. Методите му през 2014-а бяха подложени на жестока критика. За последно работи в „Гуанджоу“, където бе уволнен през ноември. Сегашният селекционер Тите дойде през 2016-а и е считан за модерен тактик. Знае как може да печели и без Неймар.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят