„Хемус” задминава Плевен след 3 години (обзор)

Сантра стана телевизионна водеща

Велико Търново домакинства националната дискусия „Общини БГ 2030“

Валентин Николов: В близко време ще бъдат прекратени договорите с американските централи в „Марица-изток“

Родител 1 и 2 в бланките за забавачка в София (обзор) Полетата бяха променени отново на “майка” и “баща”

Лютви Местан трябва да внесе гаранция от 10 000 лева до 25 април

ГЕРБ отстъпиха за адвокатските доноси

Проф. Румен Гечев: Проблемът на днешното управление не е в 10 или 30 апартамента, а че има милиардни загуби от нереализираните проекти

Рибари ще стават туроператори Турски сафрид по 7 лв. килото заля пазара

Вебер ще спира „Северен поток 2”

Нова партия ще агитира за „оставане” в ЕС

Заемите за граждани с нов рекорден ръст Опитите на БНБ да охлади кредитирането засега не дават резултат

В 46 общини връщат пари от данък сгради Може да приспадат от други задължения

Путин и Ким Чен-ун ще се срещнат на 25 април във Владивосток

Нигерийката Annahstasia подгрява Lenny Kravitz в „Арена Армеец” Американската соул певица идва за първи път в България

Бразилският национален отбор получи Купата на деветте ценности

На Стадион Драгао в Порто, младите посланици на Международния детски социален проект „Футбол за приятелство“ на Газпром връчиха основната награда на проекта – Купата на деветте ценности – на националния отбор на Бразилия. Уникалният трофей символизира деветте ценности на „Футбол за приятелство“ – приятелство, здраве, чест, справедливост, преданост, равенство, мир, традиция и победа. Церемонията по връчването на наградите се състоя по време на приятелски мач между Панама и Бразилия.

Бразилският национален отбор по футбол бе счетен за достоен да получи Купата на деветте ценности в резултат на открито гласуване, в което участваха младите участници от 211 страни и региони в света. Участниците във „Футбол за приятелство“ признаха националния отбор на Бразилия за най-социално отговорния от 32 национални футболни отбора, които участваха в Световното първенство по футбол 2018 в Русия.

На церемонията по награждаването присъстваха участниците от предишния сезон на „Футбол за приятелство“: Суен Драм (13 г., Франция), Катарина Барата (13 г., Португалия), Мигел Боржис (19 г., Португалия), Денис Аладев (13 г., Русия). Младите посланици споделиха с генералния секретар на Бразилската футболна федерация Валтер Фелдман и мениджъра техническо развитие и социална отговорност на бразилския национален отбор по футбол Диого Нетто историята и значението на уникалния трофей.

Бразилският национален отбор по футбол е петият носител на Купата на деветте ценности. От 2015 г. трофеят е бил връчен на футболните отбори на Барселона (Испания), Байерн Мюнхен (Германия), Ал Вахда (Сирия) и Реал Мадрид (Испания).

Международният детски социален проект „Футбол за приятелство“ се организира от Газпром от 2013 г. насам. Основните ценности, разпространявани от участниците в проекта, са приятелство, здраве, чест, справедливост, преданост, равенство, мир, традиция и победа. Участници в проекта са млади футболисти (момчета и момичета, включително с увреждания и специални нужди) и млади журналисти, които отразяват събитията по време на „Футбол за приятелство“ в Международния детски пресцентър. Финалните събития от програмата „Футбол за приятелство“ ще се проведат в Мадрид от 28 май до 02 юни 2019 година.

“Купата на деветте ценности е изцяло нов, наистина необичаен трофей, който трябва да бъде връчван за спазването на ценностите на проекта, като честност, преданост и традиции. Това са важните неща, които са близки до всички и валидни както децата, така и за възрастните. Тазгодишният трофей за първи път бе връчен на отбор от Латинска Америка – още едно доказателство, че няма граници за футбола и приятелството! ” коментира г-н Валтер Фелдман, Генерален секретар на Бразилската футболна федерация.

“Много се радвам, че програмата „Футбол за приятелство“ ми даде възможност да се срещна с членовете на националния отбор и дори да им представя лично Купата на деветте ценности! Мисля, че човек не може да бъде успешен без да следва универсалните човешки ценности. Колкото повече хора в света говорят, обсъждат и привличат вниманието към ценностите на проекта, толкова по-добър ще стане нашият живот. Купата на деветте ценности е символ на приятелство, единство и отговорно отношение към обществото, в което живеем.” сподели Катарина Барата, млад участник във „Футбол за приятелство“.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.