Братоев: Финали се печелят с хладна глава

Финалите не ти дават да грешиш много, печелят се със сърце и хладна глава - заяви Георги Братоев, разпределител на „Хебър“. - И там се вижда кой има кураж да играе такива мачове. А със силния ни сервис не им позволихме да се разиграят.

За втора поредна година тимът от Пазарджик вдигна Купата на България , като в решителния сблъсък победи шампиона „Нефтохимик 2010“ с 3:0 (19, 23, 25) насред Бургас.

Треньорът Атанас Петров допълни, че това, което е помогнало на тима са „качествата, уменията, колективният дух, себераздаването, както и използването на слабостите на съперника“.

Николай Желязков, наставник на „Нефтохимик“, също призна класата на „Хебър“.

„Началните им удари влизаха със страшна сила, страхотен сервис – каза той. - Не можахме да организираме играта си, както искахме.“

Желязков бе запитан дали би водил националния ни отбор, след като името му бе тиражирано в последните дни в медии за нов селекционер. „Истината е, че съм говорил с ръководството на федерацията, както и с Любо Ганев – обяви той. - Но знам, че и те са разговаряли с други кандидати. Както за мен, така и за всеки българин, е чест и удоволствие да води този отбор. А какво ще реше федерацията е друга тема.“

Снимка СПОРТАЛ

Коментари

Задължително поле