Братя пласьори на чай за пушене ще дочакат процес зад решетките

Двама братя пласьори на чай за пушене ще докачат процеса си зад решетките. Това реши състав на Варненския апелативен съд, който потвърди определенията на Разградския окръжен съд за задържане по стража на Юлиян и Сергей М. Досъдебното производство срещу тях е започнало през април.

Разследващите установили, че всеки от братята работи сам за себе си. През юли 41-годишният Сергей бил спрян за пътна проверка, докато се връщал към Разград. В колата и в дома му били открити и иззети 65,50 грама чай за пушене. В стопански постройки, обитавани от 31-годишния му брат Юлиян, полицаи намерили още 31 грама от опасния за здравето чай и над 8000 лв.

Задържаните имат богато съдебно минало, стана ясно на заседанието. Сергей е бил осъждан 5 пъти, а по друго дело Юлиян е бил обявен за общодържавно издирване, тъй като се укрил от разследващите. За престъплението, по което са обвиняеми сега, братята могат да бъдат наказани с лишаване от свобода от 2 до 8 г. и глоба от 5000 до 20 000 лв. Заради тежестта на деянието и риска да се укрият или да въздействат върху свидетели магистратите прецениха, че Сергей и Юлиян трябва да останат в ареста. Определението на съда е окончателно.

Коментари

Задължително поле