Братя се размениха за кръвна проба

Снимка: Архив

Двама братя от шуменското село Сини вир се размениха при даване на кръвна проба, без дори да са близнаци. Тарикатите искали да излъжат полицията, че Ерол И./36г./ не е шофирал автомобила си пиян, но не успяли. Полицейска проверка е изяснила измамата.

Заменката била реализирана на 26 януари, след като към 21,30 часа автопатрулен екип спрял Ерол зад волана на "Фолксваген Шаран", а теста с дрегер показал 1,09 промила. Издали му талон за кръвна проба в най-близкия спешен център в град Каолиново. Вместо там, пробата била взета от медици в град Нови пазар, а вместо Ерол, отишъл брат му Айдън И./31г./. Той носел чуждата лична карта и успял да заблуди дежурния лекар. Така в РУ-Каолиново постъпил резултат от взетата кръв - 0 алкохол.

Рязкото разминаване на показанията станало повод да бъде назначена проверка, съобщават от полицията в Шумен. В хода й било изяснено как Айдън си е послужил с официален документ с цел да заблуди дежурния лекар. Не дал кръв в най-близкото място, защото там ги познавали.

За документното престъпление е образувано досъдебно производство. Пийналият шофьор Ерол също ще понесе наказанието, което е искал да избегне - 1000 лв. глоба и 12 месеца лишаване от книжка.

Коментари

Задължително поле