Британската полиция търси кой подхвърля пакети с пари по улиците на малко градче

Полицията в британското село Блекхол Колъри се опитва да разгадае как и защо по улиците на града системно се появяват пакети с пари, съобщава AFP.

Органите на реда в графство Дърам твърдят, че общо 26 хил. британски паунда (30,300 евро) в банкноти от 20 са били открити в последните пет години по улиците на селото – общо 13 пакета от по 2 хил. паунда.

„Тези пакети винаги биват оставяни в средата на улиците, по паважите и ги откриват обикновени членове на обществото, които ги връщат при нас“, казва детектив Джон Форстър.

Последната такава находка е открита на 18 ноември и е четвъртата за тази година, добавя той. Според него някой добър самарянин оставя парите по улиците за нуждаещите се от тях.

Форстър, който твърди, че засега разследването не е открило нищо съществено по случая, приветства „невероятния граждански дух“ на местните, които постоянно връщат парите, като вестниците във Великобритания описват жителите на селото като най-честните хора в страната.

Местните пък спекулират пред пресата, че мистериозният дарител може да е „някой от тайните милионери“ или дори „блекхолския Дядо Коледа“.

Блекхол Колъри е било миньорско селище в миналото. Икономиката му е в застой, след като местната мина затваря врати през 80-те години на миналия век.

Коментари

Задължително поле