БСП – Бургас дари предпазни шлемове на Белодробната болница в града

Бургас

Общински съветници от всички групи дариха кръв

Общински съветници от всички групи и политически сили в Бургас дариха кръв. Кметът на Бургас Димитър Николов призова служителите на Община Бургас, които имат възможност и желание, също да се включат в инициативата.

Председателят на ОбС на БСП – Бургас Живко Господинов, общинският съветник Чанко Мирчев и председателят на Младежкото обединение в БСП – Бургас Васил Иванов пък направиха дарение от 100 предпазни шлема на Белодробната болница в града. Благотворителната акция е във връзка с извънредното положение, обявено в страната. Дарението бе прието от управителя на болничното заведение д-р Е. Трошанова, която благодари за жеста и заяви, че още днес шлемовете ще бъдат разпределени на екипа й. „Не е време за правене на политика. В настоящия момент всеки трябва да помогне с каквото може“, заяви от своя страна Живко Господинов.

Защитните шлемове са изработени от висококачествен материал, може да се регулират и са изключително леки и удобни за носене.

В Зала 2 в сградата на Община Бургас, където се провеждат заседанията на постоянните комисии на Общинския съвет е обособен кръводарителски пункт.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България