БСП вкара НДК в дневния ред на парламента

Въпреки съпротивата на ГЕРБ и след няколко скандални гласувания, Народното събрание прие предложението на БСП в днешния ред на заседанието да влезе като 3-та точка разглеждането на доклада на комисията за НДК и предложението на левицата за удължаване на срока на действието й.

„Бяхме уверени, че въпросът с НДК ще бъде разгледан тази седмица, преди края на сесията. С допълването на програмата обаче, за това няма да остане време. За това настояваме да бъде преместена тази точка от дневния ред за

днес“, призова зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“ Жельо Бойчев. Той обясни, че има нужда и от удължаване на времето на дейността на комисията, каквото е предложено от БСП. „Срокът на комисията е до 29.07. Ако не бъде разгледано предложението тази седмица, значи прекратяваме дейността й“, обясни той.

„Разбираме стремежа да се замете проблемът и хората да не забележат това нещо. Опитът да се скрият престъпленията в НДК с парламентарни хватки и нарушаване на правилника, няма да помогне. Те ще станат известни на българските граждани“, категоричен бе народният представител от ПГ на левицата Таско Ерменков.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика