БСП в Банско: Неприемането на плана за НП „Пирин“ не защитава българските интереси

„Неприемането на плана за управление на Национален парк „Пирин“ и това, че постоянно се намира начин да се обжалва, е лоша услуга за гражданите и бизнеса от региона и не защитава българските интереси. Това заяви депутатът от БСП Атанас Костадинов на среща с гражданите от Банско.

По думите му, когато се взимат такива решения, трябва да се следи те да бъдат полезни за местната икономика и да отговарят на националните приоритети. Според него трябва както на национално ниво, така и на регионално да се определят конкретни приоритети, които да се развиват от държавата. „За да постигнем всичко това, са необходими справедливост за хората, развитие на региона и политическа воля“, заяви Атанас Костадинов.

Банско бе първата спирка на червени депутати, които тръгнаха по график да обикалят Пиринско, за да представят "Визия за България".

"Като опозиционна партия решихме, че е наш дълг и отговорност пред хората да споделим нашите виждания за развитието на България, да търсим идеи и предложения", заяви зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“ Весела Лечева в Банско.

x50767afff600a07de88d31a9af75e65a-jpg-pagespeed-ic-bxgycgqimzВесела Лечева подчерта, че в сферата на регионалната политика основна цел на БСП е да се се намали дисбалансът между отделните райони и да се помогне на всеки район да развие своите приоритетни сектори. Тя подчерта, че безспорно за Банско това е туризмът и трябва да се работи в посока той да стане целогодишна европейска туристическа дестинация. „Това е възможно да стане, ако се насочат приоритетно инвестиции в инфраструктура, подкрепа на местното производство и инициативи от страна на правителството“, подчерта Весела Лечева.

„Държавата трябва да е гръб на българските предприемачи“, заяви народният представител Жельо Бойчев. Той подчерта, че трябва да се смени социално-икономическият модел, който концентрира финансовите ресурси в малка група хора за сметка на мнозинството български граждани. По думите му държавните дружества трябва да бъдат управлявани така, че да могат да решават проблемите на хората и да носят печалба. „България се нуждае от радикална промяна, която не е само въпрос кой е на власт, но и какво ще прави. Който и да дойде, ако продължи така, няма да постигне нужните за България резултати“, категоричен бе той.

Жельо Бойчев подчерта, че Борисов и правителството му нямат оправдание за това, че не могат да реализират потенциала на България в планинския туризъм. „Ние отдавна сме приели позиция на НС на БСП за развитието му. Искам да знаете, че имате нашата подкрепа за развитие на вашия регион", заяви той.

Красимир Янков пък заяви още, че сектор „Сигурност“ трябва да е независим от политическа намеса. Има органи, които трябва да гарантират прилагането на законите и опазването на обществения ред, но МВР се ръководи от Бойко Борисов, за да обслужва ГЕРБ“, заяви народният представител от БСП. По думите му гражданите са поставени в положение да се страхуват от силния представител на властта, за който МВР се грижи – кмет, народен представител, общински съветник, политически ръководител от партиите в управляващото мнозинство. „Изход има! Нов модел на сътрудничество на органите на реда с гражданското общество и нов модел на функциониране на сектор „Сигурност“, независим от политическа намеса“, категоричен бе Янков.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика