БСП да излезе с декларация в защита на депутатите, подписали искането за ревизия на магистралите, предлага Нинова

Лидерът на БСП Корнелия Нинова ще предложи на Националния съвет на партията да приеме декларация-обръщение към българските институции и граждани в защита на четиримата депутати, подписали искането до Агенция "Пътна инфраструктура" /АПИ/ за ревизия на строителството на магистрали, и на Елена Йончева и на Георги Михайлов, чийто имунитет беше поискан от главния прокурор . Това обяви Нинова пред журналисти преди началото на днешния пленум.

"Нито ще подават оставки четиримата, нито ще спрат да ходят на работа", обърна се тя към Камарата на строителите в България. Нещо повече - ще внесем отново подписката в АПИ със 79 подписа от всички депутати, не с четири, добави лидерът на БСП. По думите й е абсолютно недопустимо в правова и демократична държава бизнес да поставя условия на депутати да не изпълняват основните си правомощия, да искат информация и да се борят срещу корупцията.

Нинова съобщи, че заседанието на конгреса на БСП ще бъде през януари и от днешното гласуване на пленума зависи дали тогава ще бъде обсъдена промяна в устава и връщане на старото положение за избор на председателя на партията. Тя каза още, че днес ще бъдат одобрени процедурата и правилата за номинации на кандидати за евродепутати, а кой ще е водач на листата ще се решава догодина.

Коментари

Задължително поле