БСП издигна Пенчо Милков за кандидат за кмет на Русе

БСП издигна Пенчо Милков за кандидат за кмет на Русе. Това стана ясно по време на пресконференция за издигане на кандидат за кмет и приемане на листа за съветници.

„Той ще ни липсва в парламента, но русенци ще имат възможност да изберат честен, интелигентен, млад и енергичен кмет”, обяви лидерът на партията Корнелия Нинова.

По думите й той не е участвал в управление, не е разпределял обществени поръчки, не е част от задкулисието - почтен, отдаден на общината професионалист юрист, баща на три прекрасни русенчета.

“Самоизградил се човек- тръгнал от общ работник на строежи и стигнал до доктор по право. Ние сме до него със силна програма за управление на общините, където трябва да остават част от събраните от гражданите данъци, комуналните услуги да се изпълняват от общински предприятия, а не да се дават на концесии, с данъчни стимули за привличане на инвестиции, мерки за чистота на въздуха, програма за жилищна и социална политика за младите хора, специални грижи за възрастните”, каза още председателят на БСП.

Коментари

Задължително поле