„Барселона“ плаши „Лион“ с Малком

На 19 февруари 2019 да почерпят

Възход на крайнодесните на изборите за ЕП (обзор) Десницата и левицата остават първи сили, сочи проучване на Европарламента

Над 1000 души почетоха паметта на убития Валери Дъбов в Кюстендил

Борисов измъква ГЕРБ от капана, който сами си заложиха Преференциите остават 5% за избори за ЕП и 7% за парламентарни избори

Инспектираща група от Руската федерация е на посещение у нас

Бързите кредити намаляха с 11% Хората се обръщат за финансиране към банките

Александър Симов: БСП няма да сключва предизборна коалиция с АБВ

Търсят още над 300 тол полицаи Средната заплата за длъжността е между 1100 и 1300 лв

Шефовете нямат право да глобяват работници при нарушаване на трудовата дисциплина

Ексдепутатът от ДПС Хасан Хаджихасан осъди прокуратурата за 10 800 лева Бившият народен представител бе съден и оправдан по дело за обществена поръчка в Благоевград

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ във вторник, 19 февруари 2019

Вицепрезидентът Илияна Йотова: Пророческите слова на Апостола изискват отговор с дела, не с празни думи

19-годишният Алекс от Гольовците се предаде (обзор) Каракачанов: Кой възпита безнаказаност у убийците?

41-годишен катастрофира в дърво след преследване с полицията

БСП към Фандъкова: Спрете проведения на „тъмно“ конкурс за автобусните линии

„Настояваме в срок до 24 март, петък, да прекратите проведения “на тъмно” конкурс от Столична община за извършване на превоз по автобусни линии от републиканската транспортна схема и да насрочите нов. Както и да осигурите максимална публичност и прозрачност при провеждането му.“ За това се настоява в отворено писмо до кмета  на София Йорданка Фандъкова от водача на листата на „БСП за България“ за 25 МИР Корнелия Нинова, водача на листата на „БСП за България“ за 24 МИР Стефан Данаилов и водача на листата на „БСП за България“ за 23 МИР Жельо Бойчев.  В писмото се настоява и да бъдат допуснати  за участие  представители на опозицията и на гражданския сектор.

„Госпожо Фандъкова, призоваваме Ви да спрете да толерирате фирмите на двамата любимци на управляващите – Миролюб Столарски и Ивайло Константинов, последният – общински съветник от ГЕРБ. В последните години те са превзели транспортния бизнес и печелят “на тъмно” обществените поръчки за най-доходоносни междуградски линии.“- се казва още в писмото на тримата водачи на софийските листи на „БСП за България“. 

Ето пълния текст на писмото: 

ДО
ЙОРДАНКА ФАНДЪКОВА
КМЕТ НА СОФИЯ

ОТВОРЕНО ПИСМО

УВАЖАЕМА ГОСПОЖО ФАНДЪКОВА,

Столична община отново се готви да разпредели междуградските автобусни линии от квотата на София в Националната транспортна схема сред свои приближени фирми. До този извод стигнахме, след като чухме и се запознахме с обвиненията на протестиращите превозвачи. Огромно недоумение и различни съмнения събуди у нас и фактът, че този протест не беше подкрепен от Националната асоциация на превозвачите.
Темата с конкурсите за избор на превозвачи е изключително сериозна, предвид множеството скандали в последните години. Oтново лансирате големите фирми в бранша за сметка на малки и средни превозвачи, което ще затвърди техния монопол на транспортния пазар. Това ще доведе до фалит на малките и средни фирми в този сектор до година-две, конкуренцията ще бъде ликвидирана и ще останат големите превозвачи, близки до управляващите Столична община, които ще установят пълен монопол в автобусните превози.
Госпожо Фандъкова, призоваваме Ви да спрете да толерирате фирмите на двамата любимци на управляващите – Миролюб Столарски и Ивайло Константинов, последният – общински съветник от ГЕРБ. В последните години те са превзели транспортния бизнес и печелят “на тъмно” обществените поръчки за най-доходоносни междуградски линии. Настояваме да отговорите колко линии са спечелени от фирма “Юнион Ивкони” ООД, спазени ли са изискванията на законите и подзаконовите нормативни актове, правени ли са проверки и има ли случаи на превози от фирмата по линии, без спечелен конкурс.
Нали ГЕРБ се обявявате за борба с корупцията и грижа за малкия и среден бизнес. Този лозунг влиза в тежко противоречие с Вашите действия, с които толерирате две големи фирми, които не крият политическите си пристрастия и са спонсори на ПП ГЕРБ.
Настояваме в срок до 24 март, петък, да прекратите проведения “на тъмно” конкурс от Столична община за извършване на превоз по автобусни линии от републиканската транспортна схема и да насрочите нов. Както и да осигурите максимална публичност и прозрачност при провеждането му. И не на последно място – да допуснете участие на представители на опозицията и на гражданския сектор при провеждането на този конкурс.
В противен случай ние ще приемем, че Вие наистина толерирате големите превозвачи и всички обвинения и твърдения от страна на представителите на малките и средни фирми в този бранш са истина. И съответно ще предприемем необходимите мерки, за да направим наша проверка на фактите около провеждането на конкурса за извършване на превоз по автобусни линии от републиканската транспортна схема и да запознаем обществеността с резултатите от нея.

С УВАЖЕНИЕ:
Корнелия Нинова – водач на листата на „БСП за България“ за 25 МИР
Стефан Данаилов – водач на листата на „БСП за България“ за 24 МИР
Жельо Бойчев – водач на листата на „БСП за България“ за 23 МИР
(Председател на групата на “БСП Лява България” в СОС)

Избори 2017. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.