Георги Вълев от „Килърите“: Властта и бизнесът убиха Петър Христов

Дете е със счупен крак в болница, след като е блъснато на пешеходна пътека във Варна

Премиерът Бойко Борисов обсъди темата за единния цифров пазар с министър-председателя на Люксембург Ксавие Бетел

Удължиха извънредното положение в Турция с още три месеца

Вижте акцентите от броя на „Труд“ в петък, 19 януари 2018

Отвод на съдията по делото Мартин Петров – „УниКредит Булбанк” Бивша служителка на трезора обявена за национално издирване

Цветан Цветанов проведе серия от работни срещи в Лондон

Германия задмина САЩ като световен лидер Рекордно ниско доверие към Съединените щати, изпреварва ги и Китай

Екатерина Захариева: Договорът за добросъседство с Македония няма да остане само на хартия

Турция търси руска подкрепа за щурм в Сирия САЩ отричат за новата “сирийска армия”

500 милиона лева търсят общините за туризъм Най-скъпият проект в картата на ресорното министерство е на община Челопеч за Моторспорт парк на стойност 120 млн. евро

Влак блъсна изоставена каруца в Казанлък, спряно е жп движението между София и Бургас 

Румен Порожанов: България притежава значителен потенциал за производство на качествена продукция

Божидар Данев, председател на АОБР, пред “Труд”: Зелените блокират инвестиции и работни места Когато икономиката не се развива, няма работа и увеличение на доходите

Кремъл: Новият закон за суверенитета на Киев се равнява на подготовка за война

БСП към Фандъкова: Спрете проведения на „тъмно“ конкурс за автобусните линии

Снимка: Уикипедия

„Настояваме в срок до 24 март, петък, да прекратите проведения “на тъмно” конкурс от Столична община за извършване на превоз по автобусни линии от републиканската транспортна схема и да насрочите нов. Както и да осигурите максимална публичност и прозрачност при провеждането му.“ За това се настоява в отворено писмо до кмета  на София Йорданка Фандъкова от водача на листата на „БСП за България“ за 25 МИР Корнелия Нинова, водача на листата на „БСП за България“ за 24 МИР Стефан Данаилов и водача на листата на „БСП за България“ за 23 МИР Жельо Бойчев.  В писмото се настоява и да бъдат допуснати  за участие  представители на опозицията и на гражданския сектор.

„Госпожо Фандъкова, призоваваме Ви да спрете да толерирате фирмите на двамата любимци на управляващите – Миролюб Столарски и Ивайло Константинов, последният – общински съветник от ГЕРБ. В последните години те са превзели транспортния бизнес и печелят “на тъмно” обществените поръчки за най-доходоносни междуградски линии.“- се казва още в писмото на тримата водачи на софийските листи на „БСП за България“. 

Ето пълния текст на писмото: 

ДО
ЙОРДАНКА ФАНДЪКОВА
КМЕТ НА СОФИЯ

ОТВОРЕНО ПИСМО

УВАЖАЕМА ГОСПОЖО ФАНДЪКОВА,

Столична община отново се готви да разпредели междуградските автобусни линии от квотата на София в Националната транспортна схема сред свои приближени фирми. До този извод стигнахме, след като чухме и се запознахме с обвиненията на протестиращите превозвачи. Огромно недоумение и различни съмнения събуди у нас и фактът, че този протест не беше подкрепен от Националната асоциация на превозвачите.
Темата с конкурсите за избор на превозвачи е изключително сериозна, предвид множеството скандали в последните години. Oтново лансирате големите фирми в бранша за сметка на малки и средни превозвачи, което ще затвърди техния монопол на транспортния пазар. Това ще доведе до фалит на малките и средни фирми в този сектор до година-две, конкуренцията ще бъде ликвидирана и ще останат големите превозвачи, близки до управляващите Столична община, които ще установят пълен монопол в автобусните превози.
Госпожо Фандъкова, призоваваме Ви да спрете да толерирате фирмите на двамата любимци на управляващите – Миролюб Столарски и Ивайло Константинов, последният – общински съветник от ГЕРБ. В последните години те са превзели транспортния бизнес и печелят “на тъмно” обществените поръчки за най-доходоносни междуградски линии. Настояваме да отговорите колко линии са спечелени от фирма “Юнион Ивкони” ООД, спазени ли са изискванията на законите и подзаконовите нормативни актове, правени ли са проверки и има ли случаи на превози от фирмата по линии, без спечелен конкурс.
Нали ГЕРБ се обявявате за борба с корупцията и грижа за малкия и среден бизнес. Този лозунг влиза в тежко противоречие с Вашите действия, с които толерирате две големи фирми, които не крият политическите си пристрастия и са спонсори на ПП ГЕРБ.
Настояваме в срок до 24 март, петък, да прекратите проведения “на тъмно” конкурс от Столична община за извършване на превоз по автобусни линии от републиканската транспортна схема и да насрочите нов. Както и да осигурите максимална публичност и прозрачност при провеждането му. И не на последно място – да допуснете участие на представители на опозицията и на гражданския сектор при провеждането на този конкурс.
В противен случай ние ще приемем, че Вие наистина толерирате големите превозвачи и всички обвинения и твърдения от страна на представителите на малките и средни фирми в този бранш са истина. И съответно ще предприемем необходимите мерки, за да направим наша проверка на фактите около провеждането на конкурса за извършване на превоз по автобусни линии от републиканската транспортна схема и да запознаем обществеността с резултатите от нея.

С УВАЖЕНИЕ:
Корнелия Нинова – водач на листата на „БСП за България“ за 25 МИР
Стефан Данаилов – водач на листата на „БСП за България“ за 24 МИР
Жельо Бойчев – водач на листата на „БСП за България“ за 23 МИР
(Председател на групата на “БСП Лява България” в СОС)

Избори 2017. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.