БСП няма да участва в разговори с ДПС за втория мандат

БСП няма да участва в разговори с ДПС за втория мандат, съобщават от пресцентъра на партията. Такъв отговор подписа и изпрати председателят на парламентарната група на "БСП за България" Борислав Гуцанов до председателя на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски във връзка с търсената подкрепа за реализиране на втория мандат.

“ПГ на БСП подхожда с изключително уважение към всички парламентарни групи и техните избиратели, но Националният съвет на Българската социалистическа партия има решение парламентарната група да не участва в разговори за съставяне на правителство с първите два мандата”, посочват социалистите.

Депутатите от ПГ на "БСП за България" стриктно спазват и се ръководят от решенията на партийните органи, се казва в прессъобщението.

„В тази тежка за страната ни ситуация, ние вярваме, че изход може да бъде намерен с третия мандат. Третият мандат създава възможност за формиране на истински надпартиен експертен кабинет на националното съгласие. Процедурата дава време да се обсъдят приоритети за развитието на България и подобряване на живота на българските граждани. ПГ на БСП вярва, че именно това е пътят за излизане от политическата криза и стабилизиране на страната“, се посочва още в писмото.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика