БСП организира петиция до Европейската комисия и ОЛАФ за проверка на качеството на българските магистрали

Организираме петиция до Европейската комисия и ОЛАФ за проверка на качеството на българските магистрали в лицензирана европейска лаборатория. Това каза в декларация говорителят на ПГ на БСП Елена Йончева.

„Искаме ЕК и ОЛАФ да направят независима експертиза на участъците от автомагистралите „Тракия“, „Хемус“, „Струма“, „Марица“, изградени през последните 5 години със средства на ЕС“, обяви тя. „Целта на експертизата е да установи има ли в действителност пропуски в качеството на получения краен продукт“, обясни Йончева. „Изграждането на некачествени пътища представлява опасност за българските граждани“, заяви говорителят на ПГ на БСП. „Внесохме в АПИ искане за независима експертиза на пътната настилка на българските магистрали в лицензирана европейска лаборатория. Отговор все още няма“, посочи Елена Йончева.

„Ако не искат да чуят нашия глас, се надяваме гласът на българския народ да бъде чут“, коментира тя. „Фактът, че има толкова голям отпор за независима проверка говори за страх от констатиране на нередности. Проверката не оронва престижа на българските строители. Независимата експертиза помага на строителите, принудени да работят в обстановка, при която се констатират редица нередности по цялата верига на инвестиционния процес“, каза още Елена Йончева. „Призоваваме всеки българин, който настоява за независима експертиза да подпише тази петиция без страх“, заяви тя.

Коментари

Задължително поле