БСП-Пловдив се отрече от общинските си съветници

През месец май от “Позитано” 20 иззеха документи, печати и цялата документация на тогавашното ръководство от Градския съвет на БСП Пловдив.

Социалистите били санкционирани от шефовете си

Обвинения за политическо номадство

Пловдивските социалисти се разграничиха и осъдиха в специална декларация до Общинския съвет в града от действията на общинските си съветници, които бяха избрани от листата на “БСП за България”, на местните избори през 2019 г. Преди месеци съветниците преименуваха групата си на “Автентична лява БСП” и се обявиха против ръководството на “Позитано” 20 като намекнаха за кадруване в назначенията на партийните шефски места в Пловдив, в частност и председателя на Градския съвет на БСП Иван Петков, който е известен с прякора си Бебето и в момента е депутат от соцгрупата в 48-ото НС.

“С действията си в Пловдивския общински съвет, тези съветници доказват, че политическото номадство е факт, същевременно прозират амбиции за самостоятелен политически проект, за което търсят своята легитимация. Всички общински съветници от името на “БСП за България” са официално санкционирани с решение от 23.07.2022 г. на Градската конференция на БСП - Пловдив”, казват в декларация от Градския съвет на БСП-Пловдив.

Разправиите в местната организация датират още от предходното правителство, когато БСП беше в коалиция с ПП, а тогавашното пловдивско ръководство на червените, както и общинските съветници от града настояваха социалистите да напуснат правителството на Кирил Петков.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика