На 19 юли 2018 да почерпят

Тръмп каза, че никой президент на САЩ не е бил толкова твърд към Русия като него

Поругаха гроба на Стефан Стамболов Разрушен е и паметникът на Каблешкови

Берлин незаконно депортирал екстремист Върнатият на Тунис Сами А. е бил бодигард на Осама бен Ладен

Четири уволнения заради чумата разпореди Борисов (обзор) Браншът и правителството се споразумяха, карантината ще продължи шест месеца

Животновъди даряват кози от стадата си на засегнатите от чумата

20% по-малко безработни жени 14,4% разлика в заплатите на двата пола

Баварски патрули на границата с Австрия

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в четвъртък, 18 юли 2018

„Боинг“ получи поръчка за два нови „Еър Форс 1“ Сделката е на стойност 3,9 млрд. долара

Плащаме в брой до 5000 лева

Криминално проявен мъж буйствал в автобус на градския транспорт и отправил заплахи към водача

12 000 деца са отпаднали от клас 2000 върнати, но отново напуснали

САЩ добиха 11 милиона барела суров петрол за един ден за първи път в историята

Унгария се изтегля от миграционен пакт на ООН Споразумението ще бъде окончателно прието през декември

БСП поиска оставката на зам.-министър заради нацистки поздрав

БСП поиска оставката на заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Павел Тенев, след като в интернет се появи снимка на Тенев, изпънал ръка в нацистки поздрав.

От левицата публикуваха своя позиция, в която пита докога премиерът Борисов ще бездейства по казуса и дали зам.-министър Тенев ще посреща по този начин гостите от ЕС по време на българското председателство.

Зам.-министърът е от квотата на „Обединени патриоти“.

Публикуваме пълният текст на позицията:

„Скандално е бездействието на премиера Бойко Борисов, който се прави, че няма проблем. БСП недуомява защо вече трети ден заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Павел Тенев продължава да стои на своето място, вместо да бъде незабавно уволнен. Считаме, че човек, който е имал цинизма и наглостта да се снима как прави хитлеристки поздрав, няма място в управлението на България. Припомняме, че това е втора номинация на патриотите, която бива уличена в пристрастия към нацизма. През 2015 година те предложиха Иво Антонов за заместник-министър на отбраната, но тогава бързо го оттеглиха, когато на бял свят излязоха снимки, на които Антонов се е увековечил с поздрав към Хитлер.

Скандалът продължи и с реакцията на вицепремиера Валери Симеонов. Вместо да оттегли своя кадър, той го защити с абсурдното и цинично твърдение, че и той, като млад, може да си е правил майтапчийски снимки в Бухенвалд. Паметта на жертвите на кафявата чума не може да бъде обект на никаква шега. Всеки, който си позволява да прекрачва тази морална граница, няма място, нито за минута, в управлението.

На България й предстои председателство на Европейския съюз. Но ще бъде ли достоен председател нашата страна, когато в този кабинет има вицепремиер, който си е правил майтапчийски снимки в Бухенвалд и заместник-министър, увековечен как вдига ръка за хитлеристки поздрав? Как този човек ще посреща европейските си колеги по време на това председателство? С такива майтапи ли смята да ги забавлява? Европейският съюз възникна върху пепелищата, които остави кафявата чума след себе си. И е символ на отрицанието на нацизма във всеки негов аспект.
БСП ще направи всичко необходимо, за да информира своите европейски партньори- какви хора стоят в правителството и как върху тях се опъва политически чадър. „

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (2)

  1. този сравнително млад човек, инженер, завършил УАСГ (не УНСС, нито СА-Свищов, камо ли пък Икономическия институт – Варна), вероятно си е направил снимка след 5-то или 6-то явяване на изпит по съпромат и накрая е „улучил шестица от тотото“ и го е взел. Защото този изпит от пръв път не се взема – по-често от 5-7-ия път, а се стига и до 12-13-и тур. А снимката му е скъп спомен – той заявява на немския офицер, че вече са равностойни по важност.Нацисткият поздрав се прави с не толкова високо вдигната ръка.

  2. Вероятно червените шамани се чувстват,все едно живеят още в времето на соца,когато всеки нацистки поздрав се наказваше с арест от партията-майка!Само че това беше преди повече от 30 години в едно друго време!

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.