На 7 април 2020 да почерпят

Телците да проявят търпение, Водолеите стабилизират финансите си – Дневният хороскоп на Алена

Стилиян Петров: До няколко месеца ще обявя дали се кандиратирам за президент на БФС

Коронавирусът – тор за графоманията Сред мераклиите за слава преобладават неразбрани поети

Улица в Ню Йорк е №1 по сделки с луксозни имоти Средната цена е 38,5 млн. долара

Строят апартаменти за възрастни хора

Броят на смъртните случаи от коронавирус в САЩ надхвърли 10 000

Коронавирусът предпочита мъжете

Франция съобщи за още 833 смъртни случая от Covid-19

Отмениха вечерния час в област Стара Загора

Ниските лихви повишават инвестициите в имоти Полша привлича много капитали

МЗ пуска Национална информационна система за борба с COVID-19

Пробват над 300 терапии за COVID-19

Българи от чужбина наемат жилища с виртуален оглед

Депутатите без заплата до края на извънредното положение

Бум на чревни и кърлежови инфекции Сред най-засегнатите области е Пловдивска, където ръстът на заболелите се увеличава двойно

77 са заболели от марсилска треска от януари

Бум на чревни инфекции и кърлежопреносими болести като марскилска треска и лаймска болест отчитат Регионалните здравни инспекции (РЗИ) по места и Националният център по заразни и паразитни болести (НЦЗПБ).

От 03.07 до 09.07 в страната са регистрирани 7 случая на марсилска треска, а общо от началото на годината са 77. 19 са случаите на лаймска болест през същата седмица и 128 от началото на годината. Има и 1 случай на кърлежов енцефалит.

Сред най-засегнатите от чревни инфекции области е Пловдивска, където ръстът е близо два пъти по-голям през предходната седмица, в сравнение с тази преди нея – от 42 на 77. В 40 от случаите става въпрос за ентероколити, има и две положителни проби за салмонелоза.

Над два пъти са скочили и случаите на ухапани от кърлежи в региона – от четирима в седмицата от 29 юни до 5 юли на деветима между 6 и 12 юли, въпреки че от началото на летния сезон под тепетата са пръскали вече 5 пъти срещу кърлежи, комари и други жилещи и хапещи твари.
От 19.06 до 02.07 чревните инфекции в София са 65, а в областта – 12 като те са три пъти повече от предходната седмица. За същия период в Хасково случаите са 23, колкото и в Плевен, където обаче има и трима души с лаймска болест и ку-треска. В Стара Загора и Бургас чревните инфекции също се увеличават, има и случаи на марсилска треска.

 

05-01

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.