Бургазлии ръкопляскат на медиците и на българите от балконите си

Тони Димитрова занесе на пенсионер рисунки от внучетата му

Бургаски семейства ръкопляскаха от балконите си в събота вечерта със скандиране "Българи, юнаци". Няколко семейства от жк "Възраждане" решиха по този начин да изразят благодарността си към лекарите на първа линия, и към всички, които спазват самоизолацията и пазят останалите.

Слънчевата и обичана бургаска певица Тони Димитрова пък трогна до сълзи дядо Стоян от Бургас, който преди броени дни навърши 89 години. Тя занесла лично на възрастния мъж послание от неговите любими внучки и цялото семейство, които не могат да споделят празника му, заради сложната епидемиологична обстановка. Дядо Стоян получи две прекрасни рисунки на гълъб и щъркелчета от своите скъпи внучки, като символ на надеждата и новото начало, и най-милото пожелание: "Честит рожден ден, дядо! Пожелавам Ви с баба Душка да сте все така усмихнати и щастливи!".

В писмото децата пишат още, че чакат с нетърпение момента, когато отново ще ги прегърнат, ще учат при тях и ще си пишат домашните.

Тони Димитрова освен, е доброволец към Община Бургас и е част от екипа, който се грижи за хората, най- уязвими от епидемията. За да стигне посланието до възрастния бургазлия, семейството му се е обърнало за съдействие към Община Бургас.

Коментари

Задължително поле