Цвета Караянчева: Дали БСП няма да поискат и диктатура на пролетариата

Днес времето ще бъде облачно, ще има превалявания от дъжд

Депутати пред “Труд”: Конфликт на интереси прозира в скандала с НЗОК

Българин спечелил милиони от Spotify – чрез законна измама

Александър Вучич: Сърбия върви по европейския път, но ще продължи да изгражда добри отношения с Русия

Жители на Брегово протестират срещу преминаването на камиони с опасен товар

Стачка в “Ер Франс”, отменени са половината полети на далечни разстояния

44 души загинаха, след като автобус падна в 200-метрова пропаст в Перу

Над 20 са последващите трусове след земетресението в Пловдивско Усетено е най-много в Пловдив, Първомай и Пазарджик, но също в София и Благоевград

Взривно устройство е хрърлено пред американското посолство в Черна гора, извършителят се е самоубил

Протести на ученици в САЩ за повече контрол над продажбата на оръжия

Земетресение от 4,8 по Рихтер край Асеновград тази нощ

Нигяр Джафер: Моделът на здравеопазването е грешен

Весела Лечева: Грешка е да се иска оставка за изразена политическа позиция

Хлапета ще борят агресията с картинг и съвети от професионални пилоти

Бургаският апелативен съд задържа под стража четирима мъже, хванати с 40 кг. хероин

Снимка: Архив

Състав на Бургаския апелативен съд не уважи искане за по –лека мярка за неотклонение на четирима мъже, привлечени по обвинение в  държане на 40 кг. хероин  с цел разпространение. Въззивната инстанция потвърди първоначалния арест на  Александър Димитров, Димитър Димитров, Боян Боянов, Антон Иванов.

На 21.12.2016 г. в гр.Ямбол и с. Радовец обл. Хасково, при условията на продължавано престъпление, действайки в съучастие помежду си като съизвършители, без надлежно разрешително четиримата са държали с цел разпространение в гр. Ямбол пред търговски обект в лек автомобил и в с. Радовец обл. Хасково ул.”Оборище ” № 1 високорисково наркотично вещество в особено големи размери – общо 76 пакета хероин с общо тегло 40 кг.

Апелативният съд на Бургас споделя съображенията на първата инстанция  за наличие на законовите предпоставки за взимане на най-тежката мярка за неотклонение на всеки един от обвиняемите.

Макар и в начален етап на разследването, до момента са събрани многобройни гласни, писмени и веществени доказателства за да може да бъде направен обоснован извод, че четиримата мъже са извършители на деянието. Трима от обвиняемите са с обременено съдебно минало а механизма на извършване на престъплението, данните за съпричастност на други лица,  както и тежестта на предвиденото в закона наказание от 5 до 15 години затвор и глоба от 20 000 до 100 000 лв обосновават извода и за реална опасност А. Димитров, Д. Димитров, Б. Боянов и А. Иванов да се укрият или да извършат ново престъпление.

Въззивният състав счита, че жалбите на обвиняемите срещу определението на ОС – Ямбол са неоснователни, а взетата спрямо тях мярка за неотклонение е съобразена и най-адекватна с оглед обезпечаване на присъствието им при предстоящия съдебен процес по същество.

Определението е окончателно.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете