Бургаският театър вече си има фитнес зала

Момент от репетицията на "Последният янки"

Бургаският драматичен театър "Адриана Будевска" вече си има своя фитнес зала. Това е станало възможно през лятото, по време на ремонта на административната част на култовата за морския град сграда. Едно от помещенията е било приспособено за фитнес и след като било напълно реновирано, ентусиазираните актьори сами пренесли вътре много от уредите.

Новината съобщи пред "Труд" директорът на театъра Борислав Чакринов. Сред най- запалените артисти, които посещавали фитнеса били Стоян Памуков, Асен Блатечки, и много други.

Фитнес залата е нашата гордост, радвам се, че можахме да си го позволим, каза директорът Борислав Чакринов. Първата постановка за новия театрален сезон ще е "Последният янки", по Артър Милър, с режисьор Николай Ламбрев. Във вторник, на пресконференция, Ламбрев представи постановката си.

"Артър Милър не случайно е един от най- големите драматурзи на 20- ти век. Става дума за текст, който ни дава възможност да бъдем трогнати и въодушевени от отношенията мъж- жена. Тук става въпрос за най- интимните неща: Какво е човекът? Какво е близостта? Темата какво значи да обичаш другия и тази за зависимостта от любовта. Тук, в Бургас театърът е наистина нещо, което се случва и надхвърля барбекюто в събота и неделя", каза Николай Ламбрев.

Коментари

Задължително поле