Бургас спечели 3 милиона за рибарски проекти

Над 3 милиона лева за рибарски проекти спечели община Бургас,заедно с местната рибарска група Бургас-Камено. Парите ще дойдат по Програмата за морско дело и рибарство. Ще се кандидатства по шест мерки, като първата вече е отворена. Приоритет ще имат проектите, които отварят нови работни места, стана ясно на среща на рибарите с общината в четвъртък.

"Досега Бургас беше дискриминиран и не беше допустим бенефициент по рибарската програма. Ние се борихме, стигнахме чак до Европейската комисия, аргументирахме се и регламентът беше променен в наша полза. Призовавам малките и средни фирми от Бургас и Камено да бъдат активни", каза кметът Димитър Николов.

Целта на процедурата е да подпомогне местните малки и средни фирми, които се занимават с преработване на риба и аквакултури, да модернизират предприятията и да се създадат нови работни места в сектора. С нея се стимулира внедряването на иновации и разширяване на асортимента, подобряване условията на труд и намаляване на вредното въздействие върху околната среда.

Коментари

Задължително поле