Управляващите спечелиха парламентарните избори в Полша

Слабо земетресение край Ихтиман

Орбан загуби Будапеща на местните избори

Кюрдите се разбраха с Дамаск, сирийската армия изпраща войски в Северна Сирия

Шестима души загинаха при тежка катастрофа край Казанлък

Вижте какво ще е времето днес

Изгубени в празнодумието Вече не вярваме на думите, на медиите, на политиците

Първите български общинари работят напълно безплатно

На 14 октомври 2019 да почерпят

Дневен хороскоп на Алена за понеделник, 14.10.2019

Три пожара горят край хълма Трапезица в Търново

Отиде си Милчо Левиев – съвременният гений в джаза Легендарният музикант, аранжор и пианист донася световна слава на България

Турция засилва офанзивата в Сирия (ИНФОГРАФИКА)

Пол Маккартни често сънува Джон Ленън

Чакаме чернокопа да дойде от Румъния Морето край Варна е пълно със сафрид

Бурджу Йозберк е красива и талантлива

Българските зрители я помнят като Хуриджихан Султан, дъщеря на Хатидже Султан и Ибрахим Паша, в сериала „Великолепният век“. Това е първата телевизионна роля за младата актриса, тъй като преди това се изявява предимно в театъра. В момента е в апогея на славата си, с главната си роля във високо рейтинговия сериал “Любов на показ”.
Бурджу Йозберк е едновременно красива и много талантлива. Наскоро тя даде интервю за вестник „Милиет“, което ви предлагаме със съкращение.

– Всички говорят за вашата красота, но вие сте актриса, завършила театралната академия. Как влязохте в този сектор?
– От детството си исках да стана актриса. Израснах в Ескишехир, но завърших Театралната академия в Анкара. По време на обучението ми играех театъра на Ердал Бешиккиоглу, но го закриха и тогава учителят Ердал ми предложи да ме заведе в една агенция. Ако беше ми казал, че ще ме заведе и на края на света, бих тръгнала, защото наистина много го уважавам. След като пристигнахме в Истанбул, търсеха актриса за ролята на Хуриджихан Султан за поредицата „Великолепният век“. Искаха по-известна актриса за ролята, но в крайна сметка ме одобриха.

– Какъв опит придобихте с участието си във “Великолепният век” ?
– Беше като училище. Екипът на поредицата беше много добър и за мен беше чест да играя с опитни актьори като Халит Ергенч, Вахиде Перчин… Аз още нямах опит да работя пред камерата, но свикнах.

– Прекарали сте детството си в Ескишехир, учили сте в Анкара. Сега живеете в Истанбул. След Анкара не е ли трудно да се живее в Истанбул?
– Трудно е да се живее в Истанбул. Ескишехир е много малък град. В Анкара пък къщата ми бе до училището и дори като почнах да играя в театъра, пак ходех пеш до там.
В Истанбул животът тече много бързо. Трудно ми беше да свикна с този ритъм. В началото бях притеснена, но свикнах.

– Искала сте да бъдете театрална актриса, но станахте известна и разпознаваема благодарение на телевизионните сериали. Изглежда не сте имали такава цел?
– Докато учех в театралната академия в Анкара, местна компания снимаше сериала „ Морска звезда “. Те ме видяха и ми предложиха да се снимам в поредицата, но аз отговорих: „Не мога, аз все още се уча да играя“. Тогава баща ми изпращаше пари за обучение и наем, а аз си изкарвах пари, като играех като клоун на празници.

Нямах за цел да стана известна

да плувам в слава, или да бъда показвана по телевизията, просто исках да играя в театър.

– Липсва ли ви старото време. Тогава е нямало новини за личния ви живот. Изглежда не ви харесва да сте известна, ако правилно ви разбирам?
– Точно така, защото дойдох от малък град. Израснах с баба и дядо, те ме отгледаха. Никога не трябва да забравяте откъде сте, каквото и да правите, и каквото да се случва. Пристигнах в Истанбул преди 5 години, точно като моята най-добра приятелка – актрисата Ханде Ерчел. Хората ме питат, защо живея във Фенербахче – защото обичам този квартал. Мога да се обадя в магазина за хранителни стоки и да кажа: „Братко, изпрати ми това или онова“.

– Имате ли мечта? Какво очаквате от бъдещето?
– Искам да бъда спокойна. Не знам какво ще е бъдещето ми – днес снимам, утре може да не снимам, може и напълно да се откажа от актьорството. Искам единствено да бъда спокойна.

– Вие наистина излъчвате спокойствие?
– Да, аз съм спокоен човек. Вкъщи включвам тиха музика, пия кафе, съзерцавайки гледката от прозореца, чета си нещо, имам 4 котки, играя с тях, това е всичко, от което се нуждая. Но тази година пораснах, особено след две загуби – майката на Ханде Ерчел и съпругът на сестра ми, зет ми. Погледнах на живота с други очи.

– Много говорите за приятелката си Ханде Ерчел.
– Обикновено е трудно да се намери такава приятелка в тези среди. Да, намерихме се една друга. Бяхме заедно на почивка, Ханде вечеряше със семейството си в ресторанта, влязох и родителите й ми казаха: “ „Хайде, хайде, седни при нас, дъще.“ Така се сближих с Ханде и семейството й.

– Как вървят снимките на „Любов на показ“? Какво почувствахте, когато прочетохте сценария за първи път? Усетихте ли, че сериалът ще е успешен?
– Когато се явих на кастинг, бях в много лошо състояние, тъй като току-що бях изгубил зет си и се връщах от Бурса. Исках да участвам в този проект, защото бях харесала сценария. Почувствах го и по отношение на поредицата „Дъщери Гюнеш”, в която играх.

– Каква е връзката ви с екранния ви партньор Чаалар Ертуурул в „Любов на показ“ ?
– Чаалар е много умен и забавен млад мъж, много отворен към импровизацията в сцените и винаги подхранващ останалите актьори с енергия. Да играя с него е много хубаво. Ние се мотивираме и подкрепяме един друг.

– Имате 3 милиона абонати в социалната мрежа на Instagram, това е много сериозен брой почитатели. С какво ви промени славата?
– След поредицата „Великолепният век“ и проектът „Дъщерите на Гюнеш” станах изключително популярна. Не разбрах как стана и затова не чувствам да съм се променила, но осъзнавам, че хората ме разпознават дори в арабските страни… Например, имаше случай, когато бях в техен търговски център и там ме спираха за автографи, защото сериалите ни имат голям успех и там.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.