Буря потопи турски кораб в Черно море (обзор)

Корабът “Палада”, плаващ под флага на Камерун, заседна и се разцепи на две край турския бряг.

И други плавателни съдове бяха засегнати от лошото време

Няма връзка с екипажа

Турски товарен кораб с 12 души екипаж потъна край турския черноморски бряг при буря, властите не успяват да се свържат с екипажа, съобщи днес министърът на вътрешните работи Али Йерликая, цитиран от Ройтерс.

Капитанът на плаващия под турски флаг “Кафкаметлер” е съобщил, че корабът се носи към вълнолом край Ерегли, в северозападния турски окръг Зонгулдак, съобщи по-рано канцеларията на управителя на окръга. Йерликая каза, че корабът е потънал, след като се е ударил във вълнолома. Той добави пред репортери, че издирвателните и спасителните действия ще започнат веднага след като метеорологичните условия се подобрят.

От канцеларията на окръжния управител посочиха, че лошото време е попречило на въздушните средства и морските съдове да извършат издирване. Засега е неизвестна съдбата на 12-членния екипаж на кораба. Плавателният съд е бил натоварен в Русия и е пътувал за Алиага, Измир, съобщи турската телевизия НТВ. Заради силния вятър плавателният съд се е насочил към черноморското пристанище в Ерегли, Зонгулдак, което беше засегнато от силните бури.

На същото място други два кораба заседнаха в плитчините. Корабът “Палада”, плаващ под флага на Камерун, се разцепи на две на пристанището, след като се удари в бетонните стени, а 14-членният екипаж бе спасен и откаран на сигурно място.

Спасен е бил и 12-членният екипаж на втория заседнал кораб, съобщи Дирекцията за управление при бедствия и извънредни ситуации (АФАД).

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа