На 24 юли 2019 да почерпят

Том Харди – красавецът с грозните роли Британецът е една от знаменитостите на съвременното кино

Румънската премиерка ще се кандидатира за президент

ФБР разследва 1000 опита за кражба на интелектуална собственост от китайци

Задържаха шеф от фирмата, в която работи Кристиян Бойков

Заев: Груевски присвояваше чужда история Припомни, че предишната власт в Скопие е провела масова операция, наречена антиквизация

670 евро глоба за тениска с щампа на марихуана в Хърватия

Френските власти разследват слух, че водата в Париж е отровена

В САЩ избраха военен министър

Експерт: На софтуерните специалисти да се преподава и етика

Жълт код за гръмотевични бури в 4 области утре

Тръмп: ЕС ни убива в търговията

Европейските консерватори и реформисти на среща с транспортните министри на България, Унгария, Латвия, Литва и Полша

Джелял ще получи възмездие за злините си

Любовният бизнес цъфти на Север, на Юг – джендъри на плажа

БФАС апелирала за бойкот към пилотите

„Българската федерация по автомобилен спорт (БФАС) се опитва да прави състезания и апелира към пилотите да бойкотират тези, организирани от нас“, заяви Камен Михайлов, председател на Автомобилната федерация на България (АФБ).

През април Спортното министерство отне лиценза от БФАС и го даде на АФБ. А причината бе снетото доверие към БФАС от Съюза на българските автомобилисти (СБА), единствен член на Международната федерация (ФИА). Автоматично това им отнема и правото да организират национални и международни състезания. Част от последствията бяха изваждане на рали „България“ от европейския календар заради двукратно забавени документи от БФАС.

Камен Михайлов

От АФБ разкриха, че на 50-то издание на рали „България“ преди 15 дни е имало дори плахи опити за саботаж на трасето. Но въпреки всички трудности представителите на ФИА останали доволни от организацията. А президентът Жан Тод изпрати писмо до АФБ в уверение, че ще продължат работа за връщането на българското състезание на картата на Европа.

„Всички лицензи на клубове, пилоти и състезания, направени преди 19 април 2019-а, ще бъдат зачетени от нас – уточни Михайлов. – Ще продължим и по спортния календар, възприет от БФАС, дори и да не сме съгласни, защото пилотите вече са започнали да се готвят по него.“

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.