БФАС апелирала за бойкот към пилотите

„Българската федерация по автомобилен спорт (БФАС) се опитва да прави състезания и апелира към пилотите да бойкотират тези, организирани от нас“, заяви Камен Михайлов, председател на Автомобилната федерация на България (АФБ).

През април Спортното министерство отне лиценза от БФАС и го даде на АФБ. А причината бе снетото доверие към БФАС от Съюза на българските автомобилисти (СБА), единствен член на Международната федерация (ФИА). Автоматично това им отнема и правото да организират национални и международни състезания. Част от последствията бяха изваждане на рали „България“ от европейския календар заради двукратно забавени документи от БФАС.

От АФБ разкриха, че на 50-то издание на рали „България“ преди 15 дни е имало дори плахи опити за саботаж на трасето. Но въпреки всички трудности представителите на ФИА останали доволни от организацията. А президентът Жан Тод изпрати писмо до АФБ в уверение, че ще продължат работа за връщането на българското състезание на картата на Европа.

„Всички лицензи на клубове, пилоти и състезания, направени преди 19 април 2019-а, ще бъдат зачетени от нас – уточни Михайлов. - Ще продължим и по спортния календар, възприет от БФАС, дори и да не сме съгласни, защото пилотите вече са започнали да се готвят по него.“

Коментари

Задължително поле