На 16 юни 2019 да почерпят

Жена е в тежко състояние след катастрофа на столичния бул. „Възкресение“

1969 – годината, която промени света (ИНФОГРАФИКА)

„Ню Йорк Таймс“: САЩ са участвали в кибератаки срещу електроснабдителната мрежа на Русия

Блудницата Теодора – императрицата на Византия

Иран и ЕС са обсъдили ядрената програма на Техеран

Почти сигурното назначение на Лампард се бави заради компенсация от 4 милиона паунда

Пороен дъжд е наводнил улици в Благоевград

Новооткрити артефакти показаха на изложба в Ахтопол Черноморска библиотека е създадена в музея „История на котвата“ в града

Малък самолет падна в река в Полша, пилотът е загинал (ВИДЕО)

Катастрофа затрудни движението на пътя Симитли-Банско

Кои са забравените малцинства на Балканите Представиха малкоизвестни факти, събрани от швейцарския журналист Цирил Щигер

Няма данни за пострадали българи при пожара на Халкидики

Инцидент при кацане на самолет със 175 души на борда в Русия

„Еуфория” с великолепната Валерия Голино Красавицата се пробва като режисьор

Бъдещи ресторантьори и техници ще практикуват в Испания и Германия

За поредна учебна година проектното предложение на Професионалната гимназия по лека промишленост и строителство в Свищов е сред одобрените за изпълнение по програма „Еразъм+“, Ключова дейност 1 „Образователна мобилност за граждани”, Сектор „Професионалното образование и обучение“.

Гимназията кандидатства с проектни предложения от 2012 година и винаги е сред одобрените. За изпълнение на одобреното проектно предложение „Практическо-ориентирано обучение с европейско качество” се предвижда реализиране на две мобилности, включващи различни целеви групи. Първа група включва 10 ученици от XI клас, професия „Ресторантьор“. Те ще проведат през м. юли 2018 година триседмична производствена практика в Малага, Испания – предпочитана туристическа дестинация на Средиземноморския бряг с традиции в сферата на услугите.

Втора група отново включва 10 ученици, но от професия „Техник по транспортна техника”, от XI и XII клас. През м. април 2018г. те ще посетят Берлин, Германия – гигант в автомобилостроенето, където ще поведат триседмична производствена практика.

Поради големия интерес и желание на учениците за участие в мобилността е необходим предварителен подбор, който мотивира учениците да покажат най-доброто от себе си в професионалната подготовка. Придобитият европейски опит по време на мобилността ще допринесе за повишаване на конкурентоспособността на нашите ученици на пазара на труда както в България, така и в развитите икономики на Стария континент.

За изпълнение на дейностите по проекта училището ще си партнира с две партньорски организации от страните-домакини Tribeka – Испания и Berlink – Германия.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.