Българинът купува 3 пъти повече сексиграчки

Над 200% ръст в продажбите на сексиграчки отчитат търговци у нас от началото на 2017 г. в сравнение със същия период през миналата година.

В навечерието на празника на влюбените Свети Валентин еротичните артикули са сред най-предпочитаните подаръци, разменяни от двойките у нас. Търсенето им традиционно се повишава около 14 февруари, а тази година интересът е скочил главоломно и заради дългоочакваната премиера на филма „50 нюанса по-тъмно“. Официалната колекция продукти с марката 50 Shades of Grey вече се предлага и в България.

 

Авторката на хитовата поредица Е. Л. Джеймс лично е одобрявала дизайна на гамата продукти, за да се увери, че стилната, висококачествена изработка, най-точно пресъздава предметите, използвани от Анастейша Стийл и любимия й Крисчън Грей. „Тази линия е това, което винаги съм си представяла, докато пишех "“Петдесет нюанса сиво“. Толкова съм развълнувана, че играчките, които описвам в книгите си, се превърнаха в реалност и хората по цял свят могат да се забавляват с тях“, коментира писателката.

 

Най-желаният подарък за Свети Валентин, обаче, не са сексиграчките, а любовното писмо, показват резултатите от проучване, цитирано от в. „Дейли експрес“.

 

Българите подаряват най-вече бижута и романтични вечери, сочи родно изследване. Нашенци се охарчват с между 50 и 100 лв. за да зарадват половинката. Най-голямата част от покупките за празника се взимат в последния момент.

 

На какъвто и избор за подарък да се спре мъжът, има 80% вероятност жена му да не го хареса, показва допитване на онлайн експертите „Фитс“.

Коментари

Задължително поле