България дарява над 220 000 дози ваксини на РС Македония и Бутан

Министерският съвет прие проект на Тристранно споразумение за дарение на ваксини срещу COVID-19, произведени от "Пфайзер/Бионтех", между Република България, Република Северна Македония и компанията-производител, както и проект на Двустранно споразумение за дарение на ваксини срещу COVID-19, произведени от "Пфайзер/Бионтех", между България и Северна Македония, като основа за водене на преговори.

Проектите на споразумения предвиждат дарение на 51 480 дози от ваксината Comirnaty, съобщиха от правителствената информационна служба. В горепосочените споразумения е предвидено всички разходи за доставката да бъдат поети от Република Северна Македония.

Министерският съвет прие също така Решение за предложение до Народното събрание за ратифициране на Тристранно споразумение за дарение на ваксини срещу COVID-19, произведени от "АстраЗенека" между Република България, Кралство Бутан и "АстраЗенека" и Двустранно споразумение за дарение на ваксини между България и Бутан.

Проектите на споразумения предвиждат дарение на 172 500 дози ваксина Vaxzervria. В горепосочените споразумения е предвидено всички разходи за доставката да бъдат поети от Кралство Бутан.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България