На 4 април 2020 да почерпят

Нови занимания за Рибите, Лъвовете могат да получат заем – Дневният хороскоп на Алена

Вирус и вирусолог

Министър Захариева: Планът „Маршал“ ще бъде следващият европейски бюджет

Хората под 20 години със забрана да излизат по улиците в 30 турски града

Кристалина Геориева: Намираме се в период на рецесия, много по-лоша от световната икономическа криза

Парламентът прие актуализацията на бюджета на първо четене

Депутатите удължиха извънредното положение до 13 май

ЕС затворен за света и след Великден

Лекари от ВМА: Не сме почивали от края на февруари

Почина певецът, изпял „Ain’t No Sunshine“

Сексът ни дава сили срещу COVID-19

Обявиха договора за производство на самолетите F-16 Block 70

„Труд Уикенд“ – един вестник за два дни

Гешев за данните за манипулиране разпределението на дела: Ако е истина, това ще е коронавирус в съдебната система

България и Румъния извеждат енергийните си проекти в приоритет

Напредъкът по реализацията на съвместните енергийни проекти между България и Румъния бе в центъра на разговора на министъра на енергетиката Теменужка Петкова с румънския й колега Антон Антон.

Министър Петкова участва в делегацията в румънската столица, водена от премиера Бойко Борисов, за съвместно заседание на правителствата на двете страни.

Двамата министри разговаряха за съвместната работа на България и Румъния в рамките на Групата на високо равнище за междусистемно свързване в Централна и Югоизточна Европа CESEC.

Дейността в рамките на групата е съсредоточена не само върху изграждането на нови газопроводи, но и върху оптималното използване на съществуващата инфраструктура. В този контекст министър Петкова информира своя румънски колега, че завършването на компресорната станция Подишор на румънска територия, част от междусистемната газова връзка България – Румъния, е от ключово значение за постигане на реверсивен поток между двете държави и оптимални условия за функциониране на връзката.

Антон Антон информира, че предстои компресорната станция да бъде пусната в експлоатация през тази година. Тя е част от проекта за развитие на румънската газопреносна система по трасето България – Румъния – Унгария – Австрия (BRUA), който включва изграждане на нови газопроводни участъци с приблизителна дължина 528 км и три нови компресорни станции – Юпа, Бибещи и Подишор.

Министър Петкова информира своя домакин и за напредъка по изграждането на електропровод 400 kV между Добруджа и Бургас. Проектът е потвърден от ЕК като проект от общ интерес за увеличаване на преносната способност между България и Румъния, известна като коридор „Черно море“.

Електропроводът има статут на обект с национално значение. Той се изпълнява от Електроенергийния системен оператор (ЕСО ЕАД) и е включен в Десетгодишния план на Асоциацията на европейските преносни оператори ENTSO-E за 2014-2024 г., както и в десетгодишния план за развитие на електропреносната мрежа на ЕСО ЕАД за периода 2015-2024 г.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.