България крачи уверено към ЕвроВолей 2021

България изигра отличен мач и срази Израел с 3:0 (27:25, 25:16, 25:22). Успехът ни утвърди като големия фаворит за класиране на ЕвроВолей 2021 в квалификационния турнир в Хадера. Ден по-рано нашите победиха третия участник Австрия с 3:1. Вече имаме 6 точки, а утре почиваме. През уикенда последователно ще играем отново с австрийците и израелците.
Селекционерът Силвано Пранди направи една промяна спрямо първия двубой. В посрещане пусна младия Аспарух Аспарухов и заложи на следния стартов състав: Георги Сеганов, Цветан Соколов, Мартин Атанасов, Аспарух Аспарухов, Алекс Грозданов, Николай Къртев, либеро Владислав Иванов.
Българите отбелязаха добър старт и поддържаха минимална преднина до средата на гейма. Домакините обаче стопиха пасива до точка и при 19:18 в наша полза Пранди направи рокада - на мястото на Цветан Соколов пусна Тодор Скримов. Тактическата смяна даде резултат, а националите ни дръпнаха с 23:21. Те обаче не успяха да затворят гейма. Домакините се добраха до равенството 24:24. Все пак класата на България надделя. След отлична атака нашите взеха точка аванс, а влезлият за сервис Стефан Чавдаров свърши отлична работа и тимът ни затвори гейма - с 27:25.
Във втората част Пранди върна Цветан Соколов в игра, Тодор Скримов започна в посрещане, а Стефан Чавдаров остана в центъра. Геймът не започна по най-добрия начин - израелците поведоха с 6:2. Това обаче бе само временно. Националите ни се стабилизираха и на свой ред поведоха с 16:13. Разликата се увеличи, България доминираше и взе гейма с разлика.
След този развой концентрацията в отбора ни като че ли падна. Загубихме ритъм и Израел се възползва. В третия гейм поведе с 12:7 и 15:10. Ситуацията се превърна в изпит тип „каляване на характера“. Издържахме го с отличен. Българите демонстрираха присъствие на духа и като изравниха за 21:21. След това обратът в наша полза беше неизбежен. Опитът и класата на България си каза думата и втората победа в евроквалификациите вече е налице.

Коментари

Задължително поле