Депутатът от ГЕРБ Стефан Апостолов дари 200 предпазни шлема на Центъра за спешна медицинска помощ в Благоевград

Трима от Сливен нарушиха карантината, двама отиват на съд по бързото производство

Коронавирусът е убил 3800 души в Иран

Медицинският център на УМБАЛ Бургас осигури специалисти за оплаквания извън коронавируса

Установиха двама рекордьори по превишена скорост в Сливен

МВР издирва двама агресивни мъже във връзка с извършено престъпление

Путин пожела на Борис Джонсън бързо оздравяване

Лекари и здравни инспектори наблюдават 345 души, поставени под карантина в Търговище Дарения за над 160 000 лв. постъпиха в областната болница

Деца за живота след COVID 19: Ще прегърна силно баба и дядо!

СЗО предупреди страните да не отменят мерките за борба с пандемията твърде рано

Медицински сестри от детските ясли помагат при раздаването на пенсиите Започва дезинфекция на православните храмове във Варна

Калоян Паргов и младежи от Тимуровските команди на БСП – София организираха дарителска кампания в помощ на 3 сирачета и тяхната баба

Съдиите от Окръжен съд – Велико Търново са приключили 1819 дела за година Средната им натовареност е била 11 дела на месец

БЧК започва раздаването на хранителни продукти в София

Япония дава лекарство за COVID-19 безплатно на 20 страни, сред които и България

България ще разполага с киберсимулатор Cyber Range

Черноморска академия за сигурност към Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“ е единствена на Балканите, която ще бъде оборудвана с киберсимулатор Cyber Range. Той разполага с 15 сценария и 3 степени на сложност, предназначени за студенти, експерти и служители в силови структури.

Обучението ще се осъществява от водещи израелски специалисти, а преминалите курса ще получат съвместен сертификат от Черноморска академия за сигурност и Центъра за иновации и киберсигурност на Израел. „Cyber Range е необходим компонент в обучението по киберсигурност, без който не може да бъдат формирани специалисти в тази област.

С този симулатор тренират служители от правителствени структури на водещи държави, експерти, отговарящи за сигурността във финансовия сектор и критичната инфраструктура, както и студенти по киберсигурност в най-елитните учебни заведения в света“, коментира Владимир Бронфенбренер, генерален секретар на Черноморска академия за сигурност, който ще координира функционирането и ползването на симулатора в България.

Студентите в магистърската програма „Киберсигурност“ на ВСУ ще бъдат първи и засега единствени в България, които ще имат възможност да работят с Cyber Range в рамките на обучението си. Интерес към симулатора вече са заявили държавни и силови структури, както от България, така и от съседни държави, което превръща страната ни във важен фактор в областта на киберсигурността на Западните Балкани, обясниха от висшето училище.

По план на 2 април то трябва да открие Сyber Range Training Center с церемония в присъствието на делегация от Израел, водена от о.з. ген.майор Ами Шафран – бивш началник на технологично и телекомуникационно подразделение на Израелската армия и настоящ президент на Центъра за иновации и киберсигурност към Университет Ариел. Заради постоянно променящата се обстановка в света е възможно редът за провеждане на церемонията да бъде променен, уточниха от ВСУ.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.