Българи в банда за клониране на коли

19 арестувани, задигнали 85 автомобила в Мадрид

Българи бяха арестувани в Испания за участие в международна банда за кражба и клониране на автомобили. При операцията “Исторически” са задържани 19 души. Освен нашенци в бандата имало испанци, гърци, французи, румънци, поляци, португалци и бразилци.

Според испанската полиция групата задигнала най-малко 85 автомобила в Мадрид и околностите, а печалбата им била около 1,5 милиона евро. До разбиването на бандата се стигнало, след като испанец се оплакал, че получил няколко акта за превишена скорост от населени места, където не е бил с автомобила си. По-късно се установило, че по пътищата на иберийския полуостров се движи кола от същата марка, модел, цвят и регистрационни номера. Собственик на “клонинга” бил българин, който бил съден за автомобилни кражби, подпряване на документи и препродажба на отмъкнати возила.

Полицаите изяснили, че бандата крадяла автомобили и след това търсела возило от същата марка и модел. Чиновник им помагал да се сдобият с информация за собственика на колата, както и с данни за техническите й характеристики и номера на рамата. Групата изготвяла фалшиви регистрационни номера и документи, пренабивали номера на рамата и продавали “клонингите” в други държави, сред които и България.

#

Коментари

Задължително поле