Българка в Измир: Трусът продължи около 30 секунди, не можех да стоя на краката си

По време на силното земетресение вчера в Егейско море усетих много силно люшкане, не можех да стоя на краката си - опитах да се хвана за вратата. Това сподели пред БТВ сънародничката ни Наска Христова, която живее в Измир - турският град, в който трусът беше усетен най-силно.

Земетресението взе живота на най-малко 26 души, над 800 са ранените, а спасителните акции в Измир продължиха цяла нощ, неизвестен е броят на хората, които са под руините.

"Искаш да излезеш, не можеш. Добре, че не продължи много дълго - трусът продължи около 30 секунди. Имаше вторични, но те бяха по-леки. Впоследствие всички хора бяха навън, викаха, крещяха", спомня си Наска.

По думите ѝ нощта е преминала тревожно. "Електричеството, интернетът и телефонните връзки са прекъсвали. Тази сутрин отново е имало трус, който е усетен силно в Измир. Нямаме връзка с роднините си, хората са уплашени - останаха навън. Паниката е страшна. Спасителните операции не са спирали, през нощта се чуваха сирените на Бърза помощ и хеликоптерите. Има седем срутени сгради, три, от които са разрушени до първия етаж", заяви жената.

Тя обясни, че трафикът в града е натоварен, булевардите са блокирани.

Коментари

Задължително поле