Българка е осъдена на 9 години затвор във Великобритания за побой и грабеж

48-годишната българка Гергана Георгиева е осъдена на 9 години затвор във Врликобритания за побой и грабеж. Тя пребила с метален чайник и щанга, вързала и ограбила 81-годишната вдовица на известния режисьор Майкъл Уинър, съобщава в. "Дейли мейл".

Гергана била бивша любовница на Уинър, става ясно по време на следствието. Авантюрата им е от 1999 година, когато тя получава британско гражданство, благодарение на режисьора. Тя е имала тригодишна връзка с него, преди той да се ожени за Жералдин. В продължение на близо две години след смъртта му през 2013 г. Гергана е обмисляла престъплението, защото е предполагала, че Жералдин е наследила огромното му наследство.

В интернет вече е разпространен и видеоклип от камерите около къщата на семейство Уинър. На него се вижда как българката напуска дома, дегизирана с голяма шапка и тъмна перука, след което изхвърля боклука и си тръгва. В къщата оставила да лежи безпомощна 81-годишната Жералдин Уинър.

По време на разследването Гергана Георгиева признала, че е откраднала бижута за 300 000 паунда. Тя обвинила  Жералдин, че убила любовника ѝ с вуду магии, за да прибере наследството му.

Побоят над госпожа Уинър продължил над три часа, докато тя била с вързани очи, а ръцете и краката ѝ били закопчани със свински опашки. Георгиева пък я млатила с метален чайник и желязна щанга.

Българката признава пред съда за грабежа, но не и за побоя. Казва, че случайно е ударила вдовицата. Според нея тя е трябвало да получи част от завещанието, защото такава е била последната воля на Майкъл Уинър.

Гергана упорито питала вдовицата за диамант във формата на сърце. Ужасена, възрастната жена ѝ разкрила къде се намира семейният сейф. Така Георгиева задигнала редица вещи, сред които и диамантена висулка и картина на базиликата "Свети Марк" във Венеция от Франц Ричард Унтербергер.

Вдовицата Уинър била спасена от по-тежки травми на главата, благодарение на ролките за къдрене, които били навити на главата ѝ.

Коментари

Задължително поле