Българка изчезна на остров Крит

Гръцките власти издирват 37-годишната Десислава Илиева, която живее в град Ретимно на остров Крит, съобщи newsbg.eu.

Акция за издирването й поде и „Сдружение на българите на остров Крит“, потвърди неговия председател Петър Анастасов. Десислава, която е родом от Бяля Слатина е изчезнала от сряда и семейството й няма връзка с нея. Според информация, бълкарката е имала еротична връзка с гръцки гражданин и е била бременна в 4-ти месец. Предполагаемият приятел на българката, 45-годишен мъж е намерен обесен в село Кераме, община Агиос Василиос в южната част на Ретимно, съобщиха вчера от полицията.

Дали изчезването на бременната българка и обесването на гърка имат връзка, разследват гръцките власти.

Според информация на близки, гъркът е бил заплашил българката да премахне детето, но тя е била категорично, че ще го задържи. Последно е имала среща с него в селото му, след което следите й се губят. От вчера майката и брат й на изчезналата българка, които живеят в България, са пристигнали на остров Крит притеснени, че от сряда нямат връзка с Десислава.

Приятелки на Десислава, живеещи на острова са разпитани вече от полицията. Една от тях твърди, че е разговаряла с гърка ден преди да се обеси, като е издирвала Десислава. Той е отговорил, че същата е заминала при нейни близки в чужбина. Според близките на Десислава обаче, те нямат роднини в чужбина.

„Българската общност на остров Крит е притеснена за зачестилите случаи на „удавили“ се българки, безследно „изчезнали“ и липсата на всякаква информация по тези казуси. Особено притеснителен е факта също, че при престъпления извършени от българки се дава голяма гластност, а за престъпления извършени срещу българи има тотално затъмнение и липса на информация. Надяваме се Десислава да бъде намерена жива и ние българите на острова сме готови да съдействаме“, заяви председателя на „Сдружение на българите на остров Крит“, Петър Анастасов.

Коментари

Задължително поле