Българка с две титли в „Арена Армеец“

България вече има поводи за радост от килима в „Арена Армеец“, въпреки че Световната купа по художествена гимнастика все още не е започнала. Татяна Воложанина спечели две титли и общо 4 медала при девойките на съпътстващия турнир „София къп“.

Българката бе над всички на два от четирите уреда. На бухалки тя триумфира с оценка от 16,400 точки, а малко по-късно прибави и титла на лента с 14,850 т. Не й попречи и издънката на организаторите, които пуснаха друга музика и гимнастичката на два пъти трябваше да се настройва за съчетанието си. Татяна взе пълен комплект медали от състезанието като завърши втора на топка (15,950 т.) и трета на обръч (16,400 т.). Титлите отидоха съответно у Кристина Похранична (Украйна, 16,800 т.) и Лала Крамаренко (Русия, 17,300 т.). Преди това Воложанина и Ана Келман класираха българския тим на 4-о място в отборното състезание.

Два медала в женската надпревара пък взе Пета Борисова. Тя се окичи с бронз на топка и бухалки.

Късно снощи бяха официалните тренировки преди Световната купа, а състезанието започва днес с два от уредите в индивидуалния многобой и един при ансамблите.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт