Българската атака притеснява Лагербак

Норвежкият селекционер Ларс Лагербак се притеснява от българската атака, въпреки че тимът му има да играе решаващи срещи със Словения и Кипър в нашата Група 3 от Лигата на нациите. „Трикольорите“ също ще се изправят срещу тези два отбора, като в крайна сметка головата разлика може да прати първия в класирането на плейофите за място на Евро 2020. Преди последните два кръга Норвегия и България са лидери с равен брой точки. Скандинавците обаче са първи, заради по-добрата си голова разлика. Разликата обаче е само едно попадение.

„В последния мач сме гости на Кипър, а България е домакин на последния в групата Словения – анализира Лагербак. - Ще искам от моя щаб да следят ситуацията в София, защото може да се наложи да търсим успех с разлика, за да не изпуснем първата позиция.“

Атаката на Норвегия вече претърпя сериозен удар преди въпросните срещи. Звездата на тима Джошуа Кинг е аут заради травма.

„От „Борнемут“ казаха, че е контузен от дни, но миналият петък обявиха, че може да е готов за мача с „Нюкасъл“ през уикенда“, ядоса се Лагербак.

Таранът разкри, че наистина има здравословен проблем, а слуховете за неговото оздравяване били тактически.

„От моя клуб хитруваха преди срещата със „свраките“ - разкри Кинг. - Съжалявам, но наистина не мога да помогна на Норвегия в последните две срещи в Лигата на нациите“.

Под въпрос за мача със Словения е и Мохамед Елиунуси, донесъл успеха над България (1:0) в Осло. Очаква се играчът на „Саутхямптън“ да бъде на линия за срещата с Кипър в понеделник.

Снимка БУЛФОТО

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят