Българска яхта потъна в Кавала, издирват собственика

Яхта „Света Мария“, плаваща под български флаг, стана жертва на силната буря, разярила се тази сутрин в Гърция. Яхтата, „вързана“ за плаваща платформа пред Митницата в пристанището на Кавала „Апостол Павел“, бе потопена от ураганните ветрове.

Предполага се, че яхтата, която от доста време е била паркирана там, е ударена от плаващата платформа, причинявайки повреда на корпуса и потъване. Според информация плавателния съд не е бил застрахован.

Издирва се българският му собственик. Предварително разследване на причините за потъването на кораба и отговорностите на неговия собственик се извършва от Централното пристанищно управление на Кавала.

Припомняме, че заради лошото време в Гърция има проблеми с фериботните връзки. Островите в Корфу, Закинтос и Кефалония още са без морски транспорт. В Крит силни ветрове затвориха пристанището и летището. Силни дъждове наводниха град Арта. Под вода са приземни етажи и магазини. Преляха реки в област Ипирос. Имаше прекъсване на електроснабдяването в цели квартали на област Атика.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа