Работодателят на обвинения 20-годишен хакер: Не смятам, че е замесен в кибератаката срещу НАП Ситуацията се разви по изключително порочен начин, заяви адвокатът на Кристиян Бойков

Експерт по киберсигурност: Хакерските атаки тепърва ще стават по-сериозни

Съученик на задържания за кибератака срещу НАП: Мисля, че е набеден от някого

Топло и слънчево време днес

Майкрософт обяви, че е засякла над 740 опита за кибератаки през миналата година

Алпинистът Атанас Скатов покори деветия си осемхилядник

Спират движението в двете посоки на магистрала „Струма“ в района на с. Зелендол 

ВСС започва номинациите за избор на нов главен прокурор

Един загинал и 37 ранени при пожар в анимационно студио в Япония

Депутатите решават кога и при какви условия ще заработи ТОЛ системата

Детето, премазано от огромна гума, е стабилизирано след операция

Финансовите министри от Г-7 се обявиха за спешни действия срещу готвената от Фейсбук криптовалута

САЩ блокира участието на Турция в програмата за самолети F-35

Честваме 182 години от рождението на Васил Левски

На 18 юли 2019 да почерпят

Български журналисти се оказали в близост до стрелбата в Страсбург

Бяхме затворени в едно от заведенията в града, където загасиха светлините и пуснаха щорите. Казаха, че не е безопасно да излизаме. По улиците на града се забелязваха хора, които тичаха, за да се приберат към вкъщи. Бяха мобилизирани 350 души от силите на реда и 2 хеликоптера. Това съобщи журнлистът на Канал 3 Мариана Торманова, която се намира на мястото на атентата в Страсбург.

В заведение, където е била част от българска група журналисти, е бил издърпан един от убитите и те до късно не са могли да напуснат заведението, защото са снемани показания. Те са били в центъра на събитието.

Във Франция е обявен ден на траур, а от МВнР съобщават, че няма данни за загинали и ранени българи. Европейският парламент беше затворен, а депутатите останаха там с часове. Границите остават затворени.

Няма как да се обясни подобно нещо, ние за пръв път се озоваваме в центъра на нещо толкова ужасно. Бяхме близо, но не чак толкова близо, за да пострадаме, но усещането за страх се случва веднага. Първо го видяхме в момчето, което беше в заведението, където седнахме, момчето от бара, където бяхме седнали ни предупреждаваше да не излизаме, което заключи вратата, което загаси осветлението. Веднага разбираш, че страхът е там. Разбираш го и по тичащите хора по улиците, така че това което целят подобни атентати е осезаемо. Коледата буквално изчезва, в момента, в който хората започнат да се притесняват за живота си и си казват „Боже, какъв късмет имахме”, това си казахме и ние снощи, че не сме толкова близо да коледния базар, където бяхме вчера. Важно е да благодарим на всички, които се обадиха да ни попитат добре ли сме, каза управителят на Канал 3 Ива Стоянова.

Все още не знаем трима или четирима са убитите, но знам, че петима от ранените са в тежко състояние и притеснението че броят на загиналите ще расте, е на лице, уточни тя.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.